Everton säkrade nytt kontrakt i Premier League efter en galen vändning mot Crystal Palace.

Mitt i kaoset brast det för Crystal Palaces tränare Patrick Vieira som gick till attack mot en Everton-supporter. Nu utreds Vieira av det engelska fotbollsförbundet.

Klassiska Everton riskerade att åka ur Premier League för första gången på 68 år.

Men i kväll säkrades kontraktet.

Och det skedde på ett smått mirakulöst sätt.

”The Toffees” hamnade i ett tidigt 0–2-underläge hemma mot Crystal Palace, men i andra halvlek förändrades allt.

Michael Keane reducerade till 2–1 i den 54:e minuten, stekhete brassen Richarlison satte 2–2 i den 75:e – och i den 85:e fullbordade Dominic Calvert-Lewin vändningen till 3–2.

Kaosscener

Seger skulle innebära säkrat kontrakt, så av förståeliga skäl exploderade publiken på Goodison Park i glädje.

Men kaosscener uppstod när ett hundratal av dem valde att storma planen redan direkt efter Calvert-Lewins 3–2-mål – alltså trots att flera minuter återstod av matchen.

Säkerhetsvakter fick snabbt ordning på situationen och matchen kunde återupptas efter någon minut.

Everton höll sedan undan och vann med 3–2.

– Otrolig känsla! Vilken berg- och dalbana fotboll kan vara. Det är därför vi älskar den här sporten. Det blir svårt att somna i natt, säger Dominic Calvert-Lewin efteråt.

Vieira till attack

När slutsignalen ljöd stormades planen för andra gången och vilda glädjescener utspelades.

Men det var inte bara glädje.

Mitt i kaoset syntes också hur Palace-tränaren Patrick Vieira tröttnade på en hetsig Everton-supporter – och sparkade ner honom. Nu utreds Vieira av det engelska fotbollsförbundet.

– Jag lider med Patrick. Jag hann inte tacka honom efter matchen heller. Han var tvungen att springa tvärsöver planen i 70 meter och det är inte helt lätt när det blir som det blir. Planstormningen var ett resultat av att vi alla var i extas. Så länge fansen beter sig så är det inga problem, säger Evertons tränare Frank Lampard till BT Sport.

Efter kaosscenerna har polisen dessutom gripit sju män.