Då inledde Bayern München säsongen med att krossa Schalke – med 8–0.

Nej, det verkar inte infinna sig någon som helst mättnadskänsla hos de regerande Champions League- och Bundesligamästarna.

För när stackars Schalke 04 kom på besök till Allianz Arena för att dra igång Bundesliga-säsongen 2020/21 fick de sig en lektion i fotboll.

Matchen var bara fyra minuter gammal när Serge Gnabry satte 1–0 till Bayern.

Sedan rullade det bara på…

Hattrick av Gnabry

Leon Goretzka och Robert Lewandowski hann göra varsitt mål innan den första halvleken var över. När den andra sedan inleddes tryckte nyss nämnde Gnabry in både 4–0 och 5–0 av bara farten.

Nyförvärvet Leroy Sané assisterade till båda målen och skrev sedan själv in sig i målprotokollet när han i den 71:a minuten satte 7–0. Dessförinnan hade Thomas Müller fullbordat kvällens vackraste anfall då han förvaltade en magisk ”rabona”-assist från Lewandowski.

– Våra spelare är fortfarande hungriga. Självklart är det här en bra start för oss. Samtidigt tycker jag nästan lite synd om Schalke, säger Leroy Sané, som har ett förflutet i just Schalke, till ZDF.

Yngst någonsin

Mot slutet av matchen passade den röda maskinen på att ge några av sina yngre spelare chansen, däribland Jamal Musiala.

Han blev också – med sina 17 år och 205 dagar – den yngste spelare någonsin att göra mål för Bayern München i Bundesliga, enligt Gracenote.

Matchen slutade alltså 8–0. Det var Schalke 04:s största förlust på 51 år.

– Svårt att förklara hur det kunde bli så här. Samtidigt är det Europas bästa lag vi möter. Det gäller att blicka framåt nu, säger mittbacken Benjamin Stambouli.