Publicerad:

Pogba rasande efter uppgifterna: ”Förfärad”

Av: Erik Karlsson

Publicerad:
Foto: Pool / Getty Images Europe

The Sun och flera sajter i mellanöstern uppgav att Paul Pogba skulle sluta i landslaget efter uttalande från Emmanuel Macron rörande islamistisk separatism.

Nu ryter United-mittfältaren ifrån.

– Jag är förfärad, arg, chockad och frustrerad, skriver han på Facebook.

Frankrike går igenom en diplomatisk kris i svallvågorna efter knivmordet av 47-årige historieläraren Samuel Paty som visade upp Muhammed-karikatyrer på en lektion om yttrandefrihet.

President Macron hedrande omgående Paty med franska hederslegionen postumt och slog sedan bland annat fast att ”islamister vill åt vår framtid”. Något som lett till upprop om bojkott av franska varor.

Så sent som vid lunchtid under måndagen ställde sig turkiske presidenten Erdogan bakom bojkottkravet.

I går kom så uppgifter hos flera nyhetssajter i mellanöstern att Paul Pogba, som ett direkt svar på kritiken mot islam, valt att sluta i det franska landslaget. Uppgifter som The Sun sedan också skrev om.

”Skäms på er”

Men helt falskt skulle det visa sig.

”Så The Sun gjorde det igen... 100 procent ogrundade nyheter om mig där man går runt och säger saker jag aldrig sagt eller tänkt. Jag är förfärad, arg, chockad och frustrerad över att vissa ′′mediekällor” utnyttjar mig för att göra totalt falska rubriker i det viktiga ämnet som den franska aktuella händelsen är och dessutom blandar i det franska landslaget i grytan.”, skriver Paul Pogba på sin Facebook-sida och fortsätter:

”Jag kommer vidta rättsliga åtgärder mot spridarna av dessa 100 procent falska nyheter. Skäms på er!”

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: