Förlust på plan, vinst i kassan för Göteborg

GÖTEBORG. En sportslig förlust, en ekonomisk vinst.

Trots att läktarna gapade tomma kommer Kopparbergs/Göteborg göra en miljonvinst i Champions League.

– Alla våra sponsorer skjuter till extra, säger ordförande Peter Bronsman.

Ingen publik, mer än ett par supportrar som skrek ut sin förtvivlan från andra sidan av staketet ner mot Mölndalsån, när City anföll. Ett vanligt år, utan pandemi, hade ett utsålt Gamla Ullevi varit en kassako för Göteborg. Men den här säsongen är inget sig likt, det vet vi.

Men GFC går inte lottlöst från tungviktsmötet i Champions League. Förutom en kappsäck med internationell erfarenhet kan klubben räkna hem ett miljonbelopp, oavsett hur det går i returmötet efter förlust med 1–2 på hemmaplan.

– Det är tack vare våra sponsorer som skjuter till extra bara för Champions League, säger ordförande Peter Bronsman och fortsätter:

– Matchen betyder mycket för oss ekonomiskt eftersom de här (sponsorerna) vill vara med oss i framtiden.

Bonusen från Uefa på drygt 700 000 kronor och sponsorintäkterna täcker både omkostnaderna för resan till Manchester och ger en fin julpeng.

Resultatet mot Manchester City, förlust 1–2, lär bli svårt att vända och då kanske erfarenheten och pengarna är det bästa Göteborg tar med sig.

”Möjlighet att vända”

Manchester City, som med sin ekonomiska satsning på damfotboll kom till Valhalla IP i buss märkt "Fjällexpressen". Och nog gick det undan när den ljusblå stormen tog fart efter hemmalagets chocköppning. Kvitteringen kom via Georgia Stanway som fick till ett vasst skott i slutet av första halvlek och segermålet nickade den amerikanska landslagsspelaren Samantha Mewis in när Julia Roddar förlorade en höjdduell i andra halvlek.

Nu väntar en tuff retur kommande vecka i Manchester för GFC.

– Jag tycker vi hade kunnat göra mycket mer i dag, helst i andra halvlek. Det är ett skickligt lag, men i och den starten vi fick så ser vi att det finns möjligheter för oss mot ett sådant här lag. Vi har möjlighet att vända det här, säger Stina Blackstenius.