Hurtigs chockmål mot Lyon räckte inte

Publicerad 2020-12-09

Lina Hurtig chockade mästarlaget Lyon i Champions League.

Lina Hurtigs chockmål mot Lyon räckte inte.

Regerande mästaren var som vanligt ostoppbar i Champions League – och vände och vann mot Juventus med 3–2.

Lyon har varit mer eller mindre oövervinnerliga i Champions League och titeln i våras var den femte raka av totalt sju.

Svensklaget Juventus, med backen Linda Sembrant och anfallaren Lina Hurtig i startelvan, fick därför tuffast möjliga lott direkt i 16-delsfinalen.

Men i första matchen, på hemmaplan, chockades gästerna när Lina Hurtig höll sig framme och nickade in ledningsmålet redan efter 15 minuter.

Låg bakom 2–1

Efter en halvtimmes spel lyckades Lyon få in en kvittering när lagkaptenen Wendie Renard levererade en otagbar straff.

Strax senare hade Hurtig ett gyllene läge att bli målskytt igen men brände ett friläge. Men den glödheta svenskan var inte klar.

I slutet av halvleken var Hurtig bidragande till Lyons självmål. 25-åringen var sist på bollen av Juventusspelarna innan Kadeisha Buchanan stötte bollen i eget mål till 2–1.

Men Juventus orkade inte stå emot. Lyon gjorde matchens sista två mål – vinstmålet med bara minuter kvar – och har ett bra läge inför returen på hemmaplan nästa vecka.