Publicerad 2020-12-13

Liverpool fick bara oavgjort mot nykomlingen Fulham.

De drabbades av en ny skada – och kritiseras av klubbikonen.

– Kan inte minnas att Liverpool varit så här dåliga, säger Jamie Carragher.

Efter 18 raka vinster i Premier League mot nykomlingar, kryssade nu Liverpool borta i mötet med Fulham. 1–1 där matchens första mål kom efter 25 minuters spel.

Bobby Reid förbättrade sin position som intern skyttekung när han tryckte in sitt fjärde ligamål och 1–0 bakom Alisson Becker – som var tillbaka i Liverpoolmålet efter tre matchers skadefrånvaro.

Tränare Jürgen Klopp gestikulerade och skrek vid bänken efter målet. Tydligt missnöjd med lagets agerande.

– Vi var inte bra då, under första halvtimmen kunde vi ha förlorat matchen. Sedan blev det bättre och vi kunde ha gjort fler mål, säger Klopp.

Jamie Carragher var inte heller imponerad av Liverpools start i matchen.

– Jag kan inte minnas många inledande 30 minuter av en match där Liverpool har varit så här dåliga med Jürgen Klopp som tränare, säger Sky Sports expert tillika tidigare Liverpoolbacken.

Fulhams ledning stod sig efter första halvlek. Till den andra 45:an tvingades Liverpool till ett byte, mittbacken Joel Matip klev av med en befarad ryggskada.

Salah kvitterade

Mittfältarna Jordan Henderson och Fabinho bildade mittbackspar, eftersom Joe Gomez och Virgil van Dijk är skadade sedan tidigare. Och i början av andra halvlek var det en del oreda, och det var nära 2–0 för Fulham efter osäkert agerande i försvaret.

Liverpool klarade sig. Och efter det ställde hemmalaget sin backlinje på bottenvåningen, och regerande mästarlaget pressade och skapade för en kvittering. Den kom till slut men det krävdes en straff.

En frispark träffade armen på inbytte Aboubakar Kamara när han hoppade i muren. Mohamed Salah tog sedan skottet från elva meter, nära Alphonse Areola som fick en handske på bollen. Men han lyckades inte hålla emot nog mycket för att bollen inte skulle gå in.

Matchen slutade 1–1, och Liverpool är trots resultatet fortfarande tvåa i Premier League.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se