Publicerad 2017-07-24

Ingen allsvensk seger mot Elfsborg sedan 2007.

Men i kväll fick Hammarby äntligen begrava ”Borås-spöket” – efter drömmål från Björn Paulsen.

– Det viktigaste var att vi fick hämnas den förra matchen, säger dansken.

Förra veckan var det Elfsborg som välkomnade Hammarby med att dunka in ett par vackra drömmål bakom stockholmarnas målvakt Ögmundur Kristinsson.

En vecka senare fick Boråslaget en dos av sin egen medicin.

Detta när nyförvärvet Björn Paulsen i kväll visade vägen och gav Hammarby ledningen efter 21 minuter.

Dansken drev bollen länge – hela vägen från mittplan in i straffområdet och bestämde sig där för att skjuta. Med en klockren vänsterträff sopade han in bollen i bortre hörnet, otagbart för landsmannen Kevin Stuhr Ellegard i Elfsborgsmålet.

– Jag är ingen typisk målskytt, men ibland har jag tur, säger Paulsen.

Paulsen tvåmålsskytt

Elfsborg kom dock snabbt tillbaka in i matchen och kvitterade i den 27:e minuten.

Daniel Gustavsson avslutade en snabb omställning genom att helt fri dunka in 1–1 med vänsterfoten.

Men det här var Hammarbys afton – och framför allt Björn Paulsens.

Tio minuter in i den andra halvleken fick 26-åringen bollen i en fri yta till vänster och skickade därefter in 2–1 mellan benen på Stuhr Ellegard.

– Jag är stolt över mina fem mål och hoppas att det ska bli fler. Jag satte upp som mål att göra fem mål den här säsongen. Nu har jag där och måste sätta upp ett nytt. Nu går jag efter åtta mål, jag ska jaga Pa Dibba lite! Han ska känna att jag jagar honom, säger Paulsen och skrattar.

Trendbrott för ”Bajen”

Med kvarten kvar var Elfsborg mycket nära att kvittera genom Issam Jebali. Bollen dansade på mållinjen i en kaosartad situation innan den rensades undan – och närmare poäng än så kom inte bortalaget.

– Vi var inte effektiva nog. Men vi skapar nog med chanser, både för att ta poäng och vinna i dag, säger Elfsborgs tränare Magnus Haglund.

Resultatet innebär tre poäng till Hammarby – som därmed lyckades besegra Elfsborg för första gången på tio år. Bajen är dessutom obesegrat på Tele 2 Arena den här säsongen: åtta raka matcher utan förlust.