Publicerad 2017-08-06

Med bara dagar kvar till Premier League-premiären fick Arsenal jubla på Wembley.

De vann Community Shield efter straffläggning mot Chelsea.

Arsenal FC

Det är bara drygt två månader sedan Arsenal något överraskande slog Chelsea i FA-cupfinalen.

I dag var lagen tillbaka på Wembley för att göra upp i Community Shield, matchen mellan FA-cupmästaren och ligavinnaren.

Efter en mållös första halvlek, där Arsenal-nyförvärvet Alexandre Lacazette var närmast att spräcka nollan med ett stolpskott, tog det fart direkt i andra.

Olycksminuter för Chelsea

Efter en hörna tappade Arsenal bort Victor Moses som kunde smyga bakom backlinjen och sätta 1–0 från nära håll, efter bara en minut.

Men med tio minuter kvar drabbades Chelsea av dubbel olycka. Först fick Pedro rött kort efter en sen tackling på Mohamed Elneny, och på den efterföljande frisparken nickade nyförvärvet från Schalke, Sead Kolasinac, in 1–1.

Matchen avgjordes sedan på straffar, där Arsenal drog det längsta stråt. Nyförvärvet Alvaro Morata och målvakten Thibaut Courtois missade för Chelsea och Arsenal kunde vinna med 4–1.

PL-premiär på fredag

Olivier Giroud satte den avgörande straffen och fick fira med lagkamraterna.

Frågan är dock om segern är något att fira. För inte sedan säsongen 2010/2011 har ett lag blivit ligamästare efter att de vunnit Community Shield.

Premier League startar på fredag då Arsenal tar emot Leicester på hemmaplan.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se