Skandalscener – matchen avbröts

Publicerad 2017-08-17

Skandalscener överskuggar mötet mellan Everton och Hajduk Split.

Europa League-mötet på Goodison Park, som slutade 2–0, bröts tillfälligt sedan bortasupportrarna försökte storma planen.

Parallellt med Paok–Östersund spelar även Everton sin Europa League-playoff mot kroatiska Hajduk Split.

Premier League-klubben tog ledningen efter att nyförvärvet, mittbacken Michael Keane fixade 1–0-målet i den 30:e minuten.

Då spårade det ur – på läktarhåll.

Bröt matchen

Kort efter målet utbröt oroligheter bland bortafansen som försökte storma planen i första halvleken.

Vakterna, tillsammans med Hajduk Split-spelarna, hindrade dock supportranra från att ta sig in på gräset, men i stället började de kasta föremål mot planen.

”Börjar bli fult”

– Det börjar bli väldigt, väldigt fult, säger kommentatorn i sändningen på Evertons Youtube-kanal.

Till slut tvingades domaren avbryta mötet och spelarna vandrade in i omklädningsrummet.

När matchen återupptogs en stund senare gjorde Everton 2–0 innan halvtidsvilan, ett mål som Idrissa Gueye sköt in, assisterad av Wayne Rooney, och som också blev slutresultatet.