Ada Hegerberg hade inför i kväll inte gjort ett mål sedan 8 december 2019.

Lyon vann den uppsnackade matchen med hela 6–1.

Ada Hegerberg målskytt igen.

Det har varit en lång kamp tillbaka för Ada Hegerberg. I januari 2020 drog norskan av korsbandet, och gjorde comeback först i oktober i år i Champions League mot Häcken.

Men målen har inte kommit – förrän i kväll.

När Lyon slog PSG i det franska toppmötet fick Hegerberg göra två efterlängtade mål.

Ilestedt med ett tröstmål

Det var länge oklart om matchen skulle spelas. Den infekterade situationen i PSG har präglat veckans medierapportering, och flera PSG-spelare ville skjuta upp matchen.

Men mötet startade som planerat 21.00 på söndagen – och det var inget snack om saken. Redan 18 minuter in ledde Lyon med 2–0, och efter en halvtimme drog PSG-backen Ashley Lawrence på sig ett rött kort.

Överkörningen fortsatte i andra halvlek. Melvine Malard och Damaris Egurrola gjorde varsitt mål innan svenska Amanda Ilestedt reducerade till 4–1.

Sedan var det dags för Hegerberg att kliva in i handlingen.

2018 års Ballon d'Or Féminin-vinnare byttes in och gjorde sitt första i minut 80. 26-åringen fick fira ett mål för första gången på 707 dagar, och kysste klubbmärket.

Tre minuter senare var hon framme igen och satte sitt andra för kvällen.

Lyon leder ligan tre poäng före just PSG.