Jättetavla fällde Eskilstuna

Lasse Mannheimer/TT

Uppdaterad 2022-08-23 | Publicerad 2022-08-22

Eskilstuna behövde en seger för att haka på kampen om Champions League-platserna i damallsvenskan.

Ett jättemisstag i andra halvlek blev förödande.

Vittsjö vann med 2–0, och passerar Eskilstuna upp på sjätte plats.

Det var fortfarande en helt öppen match mellan Vittsjö och Eskilstuna när norskan Joanna Bækkelund fick bollen på egen planhalva i den 64:e minuten. Eskilstunabacken trodde att hon hade läget under kontroll när hon spelade hem bollen mot det egna målet, men missade att målvakten Katie Fraine sprungit ut utanför straffområdet.

Den hårt slagna passningen passerade Fraine och rutinerade anfallaren Clara Markstedt högg direkt. 33-åringen höll sig steget före den amerikanska målvakten och slängde sig fram för att forcera in 1–0 till hemmalaget i öppet mål.

PLUS: Djurgårdens returmatch i playoff mot Apoel – streama här

– Jag kände att ”spelar hon hem den så är jag med och pressar”. Lyckligtvis blev det en inte så jättebra hemåtpassning, så då var det bara att ta löpningen, säger målskytten Markstedt till Viaplay.

I den 84:e minuten punkterade sedan finländskan Jutta Rantala matchen när hon satte 2–0 på volley.

Eskilstuna hade behövt tre poäng för att haka på tabelltrean Kristianstad (39 poäng) i kampen om den sista Champions League-platsen i damallsvenskan. Nu står man kvar på 29, lika många som Vittsjö som i och med segern också tog över sjätteplatsen i tabellen, med nio omgångar kvar att spela.