Emil Forsberg jublar efter segern.

Emil Forsberg kan titulera sig cupmästare.

RB Leipzig tog i kväll sin första titel i klubbens historia efter straffdrama.

Efter finalen kollapsade en funktionär och fick läkarvård en längre stund.

Final både 2019 och 2021 men överkörda bägge gångerna. I kväll fick RB Leipzig och Emil Forsberg sin revansch när man vann finalen mot Freiburg.

– Nu är det dags att ta en titel också. Det har varit det stora målet sedan jag skrev på här, när klubben låg i Zweite Bundesliga, sa Emil Forsberg till Sportbladet inför matchen.

Men det började inget vidare när Maximilian Eggestein gjorde 1–0 efter 19 minuter. Och inte blev det lättare för Leipzig när Marcel Halstenberg fick rött kort för en målchansutvisning efter knappt en timme där Emil Forsberg byttes ut några minuter senare.

Vann på straffar

Men Leipzig vägrade att ge upp och trots tio man kvitterade Christopher Nkunku med kvarten kvar och finalen gick till förlängning.

Där var Freiburg nära flera gånger om med två ramträffar. I slutet fick Leipzig sin andra utvisning men finalen gick till straffar och där var Leipzig starkast när man satte alla sina straffar medan Freiburg missade två.

Funktionär kollapsade

Efter segern firade Emil Forsberg vilt tillsammans med sina lagkamrater. Men firandet fick ett abrupt slut när en funktionär kollapsade på arenan.

En ambulans kördes in på arenan och personen fick läkarvård en längre stund medan spelarna oroligt stod och väntade på prisceremonin.

Till slut kunde ambulansen köra ut från arenan till publikens applåder. Enligt speakern på arenan ska personens tillstånd vara stabilt.