United IK upp i topp efter seger

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Tack vare 6–1 (1–1) hemma mot Värtan är United IK ny serieledare i division 3 södra Svealand i fotboll. Laget ligger på samma poäng som tvåan Västerhaninge men toppar tabellen. Efter fredagens match på Södertälje Fotbollsarena ligger Värtan på elfte plats.

– Det var en mycket bra insats från hela laget, klasskillnad! Vi fortsätter som ett ånglok och plogar allt i vår väg, kommenterade United IK:s tränare Rani Baresso.

Värtans tränare Magnus Bäckström tyckte till om matchen:

– Efter en bra första halvlek får vi en mardrömsstart i andra halvlek med tre snabba mål bakåt och sedan är matchen avgjord. 1-6 kan aldrig snackas bort och jag tänker därför inte göra det heller även om det finns saker man kanske vill anmärka på kring ett par av målen. Vi bryter ihop och kommer igen helt enkelt.

Segern var United IK:s sjätte på de senaste sju matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Målgörare för United IK var Aday Kaplan 2, Anders Bååth, Mattias Genc och Roberto Varto, medan Värtans mål gjordes av Gustaf Lindberg. Ett av United IK:s mål var ett självmål.

I nästa match möter United IK Segeltorp borta på lördag 12 september 15.00. Värtan möter FoC Farsta fredag 11 september 19.30 hemma.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN