Hammarby tappade mot Kalmar

Irriterat i Hammarby: ”Under all kritik”

Av: Anton Johansson, Malin Wahlberg, Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Två mål av Aron Johannsson såg till att Hammarby hade tre poäng inom räckhåll hemma mot Kalmar.

Då förstörde inhoppande Alexander Ahl Holmström söndagskvällen för ”Bajen” när han satte slutresultatet 3–3.

– Vi yxar ner Kalmarspelare till höger och vänster och det är korkat bara, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

David Fällman var rejält irriterad både under och efter matchen. Inte så konstigt.

Han och laget hade efter en stark inledning på andra halvlek tre poäng inom räckhåll men fick se segern glida ur händerna.

– Vi blir bekväma och luras av att Kalmar inte är så bra i perioder. Våra dåliga perioder vi har... de är fruktansvärt dåliga. Det är inte hela världen om vi inte hela tiden får stå på deras planhalva och spela fotboll. Men så fort de får ett organiserat anfall så blir vi stressade för ingenting. Det är för dåligt. En enorm besvikelse.

Även Abdul Khalili var frustrerad.

– Man kan inte lämna över ansvar och tro att det är över bara för att man leder med 3-2. De andra lagen tappar poäng och vi får chans på chans att klättra, men vinner man inte en sådan här match kommer vi aldrig klättra i tabellen. Just nu är det surt, säger han.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

”Svårt att finna ord”

Två mål av Aron Johansson hade gett Hammarby ledningen i andra halvlek. Ett Kalmar i underläge gjorde då sitt för att arbeta fram en kvittering och tränaren Nanne Bergstrand gjorde ett trippelbyte i 81:a minuten.

Det gjorde han rätt i.

Alexander Ahl Holmström hade bara varit på planen i en minut när han satte slutresultatet 3–3. 21-åringens första allsvenska mål.

– Jag kommer knappt ihåg det själv, det var så skönt. Man har legat hemma länge och tänkt på det där målet. Man har krigat länge. Det är svårt att finna ord, säger han efter matchen.

”Korkat”

Ahl Holmströms mål tillkom efter att han helt omarkerad fått nicka in bollen från nära håll. Kalmars mål i första halvlek tillkom på straff och efter hörna.

Vad beror det på att ni släpper in enkla mål?

– Kalmar är erkänt bra på fasta. Det vet vi om. Det är andrabollen som är farlig. Man får nog mest jobba på att inte släppa till så mycket. Vi yxar ner Kalmars spelare till höger och vänster och det är korkat bara, men det vet spelarna om. Men det är mycket känslor, säger Hammarbys tränare Stefan Billborn.

Lämnar jumboplatsen

Det oavgjorda resultatet gör att Hammarby är sjua på 25 poäng.

– Vi har en förlust på åtta matcher. Vi har inte riktigt kvalitet framåt att göra mål när vi spelar bra och så släpper vi in lite billiga mål. Det är mot bakgrund av det vi ska jobba. Vi har också många spelare idag som inte kan delta fullt ut. Vi får lappa lite här och där, säger Billborn.

Kalmar lämnar jumboplatsen och är numer näst sist – en poäng före Falkenberg.

– Vi är i ett tufft läge och vi får ta varje match. Vi har inte fått med oss det vi förtjänar, men i slutet av dagen kommer vi att få det. Jag tror att vi klarar det, säger Ahl Holmström.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.