Djurdjic: ”Det var pinsamt”

Av: Per Bohman

Publicerad:
Uppdaterad:

Hammarby låg sist inför matchen mot AFC – och Nikola Djurdjic mådde piss.

Nu vill han ta två raka segrar mot Malmö och Djurgården.

– Vi hade två poäng och låg sist. Det var pinsamt när jag tittade på tabellen. Vi behövde vinna mot AFC och det gjorde vi. Nu ska vi ta tre poäng mot Malmö, säger anfallaren.

Nikola Djurdjic var inte direkt på gott humör inför söndagens match mot AFC Eskilstuna (seger 3–1). Det räckte med en snabb blick på tabellen under morgonen för att anfallaren skulle börja koka.

– Vi behövde verkligen vinna mot AFC. Vi behöver vinna alla matcher, men i dag hade vi två poäng och låg sist i tabellen. Det var pinsamt att se. Så vi behövde vinna, för Bajen är inte en vanlig klubb. Det är en klubb med väldigt mycket passion och supportrarna är oförlåtande. Vi satte en standard förra året och vill hitta tillbaka till den.

Tuff vecka – MFF och derby

Det gjorde alltså Bajen mot AFC. Seger med 3–1 var odiskutabel och stundtals rullade Tankovic, Bojanic,, Djurdjic och Khalili ut nykomlingarna på Tele2 Arena. Tack vare vinsten studsade Hammarby upp på en sjätteplats i tabellen.

I veckan möter Hammarby först Malmö FF på bortaplan under onsdagen och därefter väntar derby mot Djurgården på söndag. Ett stenhårt schema.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

– Båda matcherna är viktiga. Det här gav oss mer självförtroende. Nu ska vi ta tre poäng mot Malmö FF.

Djurdjic: ”Vill ha sex poäng”

Det är en tuff bortamatch?

– Så är det. Men jag tycker vi förtjänade mer än vad vi fick där nere förra året. Vi spelade bra. Malmö har haft en skakig start i år, men har kommit tillbaka till vinnarspåret de senaste matcherna. Det kommer bli tufft. För Malmö borta är den svåraste matchen på säsongen, säger Djurdjic och fortsätter:

– Malmö har många kvalitetsspelare och det märks att de är i toppen av svensk fotboll. Det ska bli kul för oss att mäta sig med Malmö. Vi är också pä väg upp igen. Vi har egentligen inte fått tillräckligt många poäng sett till hur vi har spelat.

Vad är en rimlig poängskörd efter de två kommande matcherna?

– Fyra vore okej, men sex poäng skulle sätta oss i den positionen vi vill vara i. Vi vill vinna varje match. Vi är aldrig nöjda med en poäng. Ska man vara med där uppe i toppen så måste man vinna de här matcherna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.