Tufft Champions League-läge för Göteborg

Av: Henrik Lundgren

Publicerad:
Elin Rubensson.
Foto: BILDBYRÅN
Elin Rubensson.

GÖTEBORG 1-2-förlust hemma mot Bayern München.

Men Göteborg vägrar ge upp.

– Vi har allt att vinna där nere, säger Elin Rubensson.

Göteborgs Champions League-äventyr ser ut att bli väldigt kort. 1-2 i den första åttondelsfinalen mot Bayern München gör att de nu måste stå för ett jättemirakel i returen om det ska bli mer spel i turneringen.

– Vi får ta med oss den inställningen och karaktären vi visade i dag. Bayern har mer boll än oss, men vi skapar ändå en del vassa lägen. Vi har en boll i ribban i första, och lyckas kvittera också vilket är väldigt starkt, säger Elin Rubensson.

Det var hon som sköt in straffen i den 85:e minuten, som då såg ut att ge göteborgarna i alla fall ett hyfsat läge inför returen.

– Jag gillar att slå straffar, så det var inga problem. Jag har bra självförtroende där.

”Tänkte jag inte ens på, haha”

Trots att du fick vänta i nästan en minut?

– Det tänkte jag inte ens på, haha. Det var bara att placera in den. 

Men på två minuters stopptid sköt Mandy Islacker in sitt andra mål för kvällen.

– Det är klart att det är extra tungt att tappa det i den sista minuten. Men vi står ändå upp mot ett topplag i Europa, vi visar att vi är med där. Jag är stolt över tjejerna i dag.

Göteborg satsade på att slå nytt publikrekord, klubbens bästa notering är 5 037 från mötet med Umeå IK 2004. Men ösregn och höstvindar gjorde att de där sista avgörande åskådarna aldrig tog sig till Gamla Ullevi. Publiksiffran stannade på 4 958. 

– Ändå jättekul, det var verkligen ett bra tryck på läktaren. Det var roligt att spela här inne, det tar vi med oss. Fantastiskt inspirerande, säger Rubensson. 

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.