Kritikerstorm efter 19-åringens intervju

”Reportrarna är rädda för honom”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Erling Braut Haaland är tveklöst en av världens mest lovande fotbollsspelare.

Nu får 19-åringen hård kritik för att han också kan uppfattas som en av de mest arroganta.

”Han kan inte uppföra sig”, skriver tv-profilen Piers Morgan på Twitter.

Piers Morgan har gjort det till ett yrke att tycka till om precis allt men den brittiske tv-profilen är samtidigt långt ifrån ensam om att ha vädrat en åsikt om Haalands intervjustil. Bakgrunden är norrmannens svar efter helgens segermatch mot Schalke 04.

Borussia Dortmund-anfallaren fick då frågan varför laget tackade den tomma ståplatsläktaren efter matchen.

– Varför inte, svarade Haaland.

Ville ni skicka ett budskap?

– Ja.

Vilket då?

– Till mina fans. Till våra fans.

De betyder allt för Borussia Dortmund?

– Ja.

Samtidigt som reportern kommit undan med sina svagt formulerade frågor så är det alltså istället Haaland som mött hård kritik för sina korta svar.

”Mycket att lära”

Piers Morgan, som klippt ihop ett antal intervju-sekvenser med anfallaren, menar att Haaland återkommande uppträder arrogant mot media samtidigt som norrmannen försvaras av Gary Lineker, en av Englands främsta fotbollsspelare genom alla tider.

”Han är en tonåring med mycket att lära men jag har sett fler intervjuer med honom där han varit okej. Lite blyg kanske, men den här intervjun är hårt redigerad och intervjun i sin helhet var det inget fel på”, skriver Lineker på Twitter.

Brittiska tv-stjärnan Jacqui Oatley, känd som första kvinnliga kommentator i historien på klassiska Match of the day, menar in sin tur att Erling Braut Haalands arroganta intervjuer är ett problem och att de möjliggörs av en orolig norsk journalistkår.

”Jag har precis talat med en norsk journalist som säger att det här är Haalands normala attityd mot media, till och med när han talar norska. De är rädda att göra honom upprörd eftersom han är en stor stjärna där och de inte vill bli portade av honom. Väldigt sorgligt”, skriver Oatley.

Den rutinerade tv-stjärnan menar också att det är Haaland som gör sig själv en björntjänst genom att missa möjligheten att kommunicera med sina fans.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.