Publicerad 2023-01-08

Barcelona leder La Liga.

Mittfältsduon Pedri och Gavi fixade tre poäng i toppmötet med Atlético Madrid.

Katalanerna vann med 1–0.

Ett dygn efter Real Madrids förlust mot Villarreal hade Barcelona chansen att göra ett miniryck i tabelltoppen vid vinst mot Atlético Madrid.

En möjlighet de skulle se till att ta vara på.

22 minuter in i matchen blixtrade unge mittfältsstjärnan Pedri till i en tempoväxling och hittade in till Gavi i straffområdet.

Bollen därifrån till Ousmane Dembélé som avslutade iskallt intill den bortre stolpen – svårräddat för hemmamålvakten Jan Oblak.

Dubbla utvisningar

Samme Dembélé hade chansen att göra sitt åttonde mål för säsongen när han i minut 62 fick ett bra läge men avslutade i stolpens utsida efter att ha störts i avslutsmomentet av en hemjobbande Stefan Savic.

Savic blev sedan en av huvudpersonerna igen när han brottades med Ferran Torres på stopptid och fick syna det röda kortet tillsammans med spanjoren.

Matchen fick avslutas i spel tio mot tio men 1–0 stod sig till slutvisslan – ett resultat som innebär att Barcelona nu är obesegrade i sju raka matcher och leder La Liga med tre poäng ned till tvåan Real Madrid.