Valencia fick sota för Reals cup-uttåg

Publicerad 2018-01-27

Real Madrid åkte ur den spanska cupen tidigare i veckan efter förlusten mot Leganes.

I dag fick ligatrean Valencia sota för uttåget.

Cristiano Ronaldo blev tvåmålsskytt i 4–1-segern.

Efter en tung period blev det islossning för Real Madrid förra helgen när Deportivo La Coruña krossades med 7–1.

Bara för att åka ut Copa del Rey tidigare i veckan efter 2–1-förlusten mot Leganes.

Under lördagen kom reaktionen.

Real Madrid tog andra raka ligasegern när de vann borta mot tabelltrean Valencia.

Ronaldo säker från elva meter

Cristiano Ronaldo ordnade en straff redan efter 15 minuter sedan han blivit fälld, och rullade sedan enkelt in 1–0 själv.

Tjugo minuter senare pekade domaren på straffpunkten igen efter att Karim Benzema gått omkull. Inte heller denna gång gjorde Ronaldo något misstag från elva meter, utan borrade in 2–0 i andra hörnet.

Trots att Santi Mina reducerade med sitt sjunde ligamål, halvtimmen från slutvisslan, såg en inbytt Asensio till att spela fram Marcelo till 3–1 i den 85:e matchminuten och när klockan rullat upp på 90 minuter spikade tysken Toni Kroos slutresultatet till 4–1.

Långt bakom Barcelona

Trots segern så är Valencia fortsatt bakom Valencia i tabellen på sin fjärdeplats. Men nu skiljer bara två poäng.

Upp till serieledande Barcelona är det dock fortsatt långt. Med en match mindre spelad är de 16 poäng före Real.

Katalanerna möter John Guidettis Álaves under söndagen.