Kane slår ifrån sig filmningsanklagelser: ”Definitivt kontakt”

Harry Kane anklagas för att ha filmat till sig en straff mot Liverpool.

Nu slår Tottenham-anfallaren ifrån sig.

– Jag kände definitivt kontakt, säger anfallaren enligt AFP.

Liverpool FC

Söndagens ligamatch mellan Liverpool och Tottenham fick en smått galen avslutning.

I matchminut 84 fick bortalagets Harry Kane ett friläge och gick ned i straffområdet sedan målvakten Loris Karius sprungit ut för att avstyra.

Efter en kort överläggning med sin assistent valde domaren Jon Moss att döma straff – en straff som Kane bommade.

Istället gjorde Liverpool 2–1 genom Mohamed Salah i den 91:a minuten, innan Harry Kane fick en ny chans från straffpunkten några minuter senare.

Erik Lamela föll i en duell med Liverpool-backen Virgil van Dijk och Kane tog revansch på sig själv och satte slutresultatet 2–2.

”Tänker inte hoppa undan”

Efter matchen anklagade van Dijk Kane för att ha slängt sig väl enkelt vid situationen som föranledde första straffen.

– Jag tycker det är filmning. Man ser Kane kasta sig, men ingen snackar om att det är filmning, säger nederländaren som blev världens dyraste försvarare i januarifönstret.

Nu slår Harry Kane ifrån sig filmningsanklagelserna.

– Han (Karius) slängde sig, han kom i vägen och jag är en spelare och tänker inte hoppa undan. Det är fotboll. Jag kände definitivt kontakt och gick ned, säger Kane.

Domarförbundet med redogörelse

Virgil van Dijk var även besviken över den andra straffen, där tv-bilder visar att han sparkar Lamela som går i backen.

– Jag såg honom komma och försökte hålla tillbaka benet. Men han kastade sig framför bollen och gick omkull. Det var inte heller straff.

Innan domare Jon Moss tilldömde Tottenham första straffen syntes hur han via headset frågade fjärdedomaren Martin Atkinson om han ”hade någonting från tv”.

För att undvika spekulationer om tv-hjälp släppte domarförbundet därför en redogörelse om situationen under måndagseftermiddagen.

”Atkinson var inte involverad i beslutet. Han tittade inte på någon tv-skärm och gav ingen information till domarna på planen”, står det bland annat.