Oavgjort i Madrid efter sen Barcelona-kvittering

Publicerad:

FOTBOLL

Diego Costa hade inte gjort mål i ligan sedan den 25 februari.

I gigantmötet med Barcelona visade Atlético Madrid-anfallaren att han fortfarande minns hur man får bollen i nät – men en sen kvittering signerad Ousmane Dembélé sabbade Madridlagets segerfest.

Senaste målet kom mot Sevilla i februari, förra säsongen. Sedan dess har han sågats och ifrågasatts.

Men i det på förhand upphaussade stormötet mellan tabelltrean från Madrid och serieledarna Barcelona slog Atlético Madrids spansk-brasilianska anfallare Diego Costa, 30, till igen.

Stora delar av kampen på Wanda Metropolitano var händelsefattig, ofta på grund av att båda lagen visade prov på stabilt försvarsspel. Det luktade mållöst kryss på lång väg.

Men i den 77:e minuten fick publiken bevittna matchens första mål.

Revanscherade sig efter missen

Efter att ha missat ett gyllene läge efter dryga timmen – Costa kom omarkerad in i Barcelonas straffområde och var en stortå från att glida in ledningsmålet – fick anfallaren en ny möjlighet.

I den 78:e matchminuten nickade Diego Costa in en skruvad hörna slagen av anfallskollegan Antoine Griezmann.

Katalanerna tryckte efter ledningsmålet på för att åtminstone få med sig en poäng tillbaka till Barcelona, och i den 90:e minuten fick de utdelning av sin massiva press.

Kritiserade fransmannen kvitterade

Fransmannen Ousmane Dembélé – som kritiserats för sin taskiga och nonchalanta attityd – fick stå och ladda ensam i bortre delen av straffområdet och Jan Oblak kunde inte rädda skottet.

Matchen slutade 1–1.

– Vi försökte ta över initiativet i matchen och kontrollera deras kontringar, men de försvarade sig väl. Vi hade ingen offensiv gnista, säger Barcelonas tränare Ernesto Valverde till klubbens hemsida, och fortsätter:

– Dembélé är riktigt bra och har gjort många viktiga mål för oss. Jag hoppas att han fortsätter att hjälpa oss.

I och med den delade pinnen leder Barcelona fortfarande ligan. Atlético Madrid går upp som tvåa, före Sevilla – alltjämt en poäng efter Barça.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.