Uppgifter: Wenger erbjuden superlön

Kan bli bäst betald i världen

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Förra veckan kom beskedet att Arsène Wenger lämnar Arsenal.

Nu uppges han ha fått ett erbjudande från Kina.

Tackar han ja blir han den bäst betalde tränaren i världen.

Den 22:a säsongen i Arsenal blir Arsène Wengers sista.

Det meddelade klubben i ett pressmeddelande förra fredagen.

– Det är så klart en väldigt känslosam dag för alla i klubben. Wengers framgångar har varit fantastiska och det har varit en ära att jobba med honom. Han förändrade spelet. Han satte en helt ny standard och ambition. En ambition att inte bara vinna utan att vinna och göra en konst av fotboll. Och det lyckades han med, sa vd:n Ivan Gazidis.

Kan bli bäst betald

Wenger kommer att slutföra säsongen med Arsenal innan han lämnar.

Var 68-åringen tar vägen härnäst återstår att se. Klart är att det inte saknas anbud. Enligt The Mirror kommer ett av dem – från Kina.

Tidningen uppger att den kinesiska ligan är redo att lägga fram ett kontrakt med en lön som överträffar den just nu bäst betalde tränaren i världen, nämligen Marcello Lippi, Kinas förbundskapten som uppges ha en årslön på motsvarande 290 miljoner kronor.

Guardiola tjänar mest

Enligt The Mirror har Wenger haft en årslön på 96 miljoner kronor i Arsenal. Den bäst betalde Premier League-tränaren är Pep Guardiola som sägs tjäna omkring 190 miljoner kronor om året.

Wenger har sagt att han inte är orolig över sin framtid. Enligt The Mirror har han siktet inställt på ett jobb antingen i Frankrike eller Spanien.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.