"Totte" hjälte när han fick nytt förtroende

Publicerad 2016-11-28

Ola Toivonen, Isaac Kiese Thelin och John Guidetti hittade inte nätet i helgen.

Istället var det en annan landslagssvensk som stack fram näsan framför drygt 20 000 åskådare.

Christoffer Nyman gjorde mål för tredje gången sedan han blev proffs i Tyskland.

Christoffer Nyman var tillbaka i startelvan när Eintracht Braunschweig mötte 1860 München framför drygt 20 000 åskådare i tyska andradivisionen.

Stod i centrum

”Totte” förvaltade förtroendet. Svensken behövde knappt 16 minuter innan han skulle hitta sig själv i målprotokollet. Det var tredje ligamålet sedan Nyman anlände till Tyskland från IFK Norrköping.

I mitten på andra halvlek utökade Eintracht Braunschweig till 2-0 efter att Domi Kumbela hittat nätet.

Framspelad av?

Ännu en gång stod Christoffer Nyman i centrum när han osjälviskt frispelade Kumbela till målet.

Fortsatt i topp

Den svenska anfallaren byttes ut med 20 minuter kvar av matchen. Bara några minuter efteråt reducerade 1860 Münchens Ivica Olic. Mot slutet flyttade gästerna upp sina positioner i hopp om en kvittering, men från bänken kunde Christoffer Nyman se sitt lag hålla undan.

Eintracht Braunschweig leder fortsatt ligan fyra poäng före tvåan Stuttgart.