”Vill inte prata – John är på dåligt humör”

Publicerad 2016-03-02

Svenskstjärnan nära bli hjälte för Celta Vigo

VIGO. John Guidetti startade på nytt när Celta Vigo tog emot Villareal.

Svensken var nära att ge hemmalaget ledningen i första halvlek – men toppmötet slutade 0-0 och Guidetti var inte på gott humör.

Spanska ligafemman Celta Vigo tog emot fyran Villareal i ett toppmöte hemma på Estadio de Balaidos. Celta-tränaren Eduardo Berizzo valde en offensiv elva till matchen och startade med Nolito, Iago Aspas och John Guidetti i sin anfallstrio.

Inför matchen hyllade Berizzo sin anfallsbesättning och samhörigheten som finns dem emellan.

Jättechans

I den 17:e minuten såg Celta till att utnyttja det samspelet när Guidetti blev frispelad i straffområdet av Fabian Orellana. Svenskens avslut räddades dock Villareal-målvakten Alphonse Areola.

Annars var det en händelsefattig halvlek som också slutade 0-0.

Till den andra halvleken var det Celta som höll i taktpinnen i jakten på segermålet, men hemmalaget kom inte till några konkreta målchanser.

I den 68:e minuten blev svensken utbytt till förmån för Theo Bongonda. Föga hjälpte det i Celtas jakt på de tre poängen.

Matchen slutade 0-0 och Guidettis målchans skulle visa sig bli den bästa i matchen. Celta ramlar därmed ner till sjätteplats i La Liga, passerade av Sevilla som besegrade Eibar i kväll.