”Kan bara få titeln som största diva”

Av: Patrik Brenning

Publicerad:

Utfryst i klubben – kan bli transferfönstrets hetaste

Julian Draxler
Foto: TT
Julian Draxler

Den 1 januari öppnar det internationella transferfönstret och den hetaste spelaren kan återfinnas i Tyskland.

För i Wolfsburg sitter en utskälld tysk världsmästare och hoppas att Paris Saint-Germain, Juventus, Arsenal eller Bayern München ska komma till undsättning.

– Jag står fast vid vad jag sa i somras, säger Julian Draxler.

Julian Draxler är bara 23 år men vet redan mer om vad som pågår under fotbollens internationella transferfönster än de flesta andra. Vintern 2014 jobbade engelska Arsenal intensivt för att lösa mittfältaren från Schalke 04 innan Draxler sommaren 2015 till sist krävde att få lämna klubben.

Utbuad av egna fansen

Ligakonkurrenten Wolfsburg betalade då 35 miljoner euro (motsvarande drygt 340 miljoner kronor) för mittfältaren som vann VM-guld med Tyskland 2014.

– Jag är här för att vinna titlar, sa Draxler då.

”Nu är de enda titlar han konkurrerar om de som Wolfsburgs sämsta värvning genom tiderna och ligans största diva”, skriver tyska Sport1 nu.

För redan i somras, bara ett år efter övergången till Wolfsburg, krävde Julian Draxler att få lämna klubben.

– Vi kom överens om att jag skulle få lämna för en europeisk storklubb, men det är uppenbart att Wolfsburg försöker stoppa mig nu, sa Draxler.

Efter att ha fått nej har mittfältaren under hösten stått för en rad usla insatser i den gröna tröjan och buades i senaste matchen mot Hertha Berlin förra lördagen ut av sin egen publik. Nu har Wolfsburgs tränare Valérien Ismaël också fått nog och ställt Draxler helt utanför truppen till lördagens möte med Bayern München.

”Kunde inte förutse det här”

– Faktum är att han just nu inte kan hjälpa oss i en så tuff match. Det här är samtidigt en utveckling vi inte kunde förutse. Tyvärr har Julian inte utvecklats som vi hade hoppats och tyvärr stod han också för sitt tydliga uttalande i somras, säger Wolfsburgs sportchef Klaus Allofs enligt Sport1.

Nu påstås Wolfsburg förbereda en försäljning av Draxler och intresse finns enligt Bild från Paris Saint-Germain, Juventus, Arsenal och Bayern München.

– Han är en väldigt intressant spelare som hade platsat i vilket lag som helst. Men att han skulle gå till Bayern i vinter är uteslutet, säger Bayerns tränare Carlo Ancelotti till Bild.

Legendaren Lothar Matthäus har också gått ut och varnat intresserade klubbar för att värva mittfältaren på grund av frågetecknen kring hans karaktär. Klart är att Julian Draxler själv hoppas att någon ska ringa.

– Jag sa redan i somras vad jag vill och jag står fast vid det, säger 23-åringen.

Publicerad:

LÄS VIDARE