Keene Elfsborgs hjälte

Uppdaterad 2018-08-07 | Publicerad 2008-10-29

”Viktigt mål”

– Jag tror att målet kommer i djupled.

Magnus Haglunds ord strax innan avspark i andra halvlek. Fyra minuter senare hade James Keene gjort matchens enda mål mot Djurgården på en djupledslöpning.

– Det var ett oerhört viktigt mål, säger Keene till Canal Plus.

Egentligen ligger Elfsborg sämre till nu i den allsvenska guldstriden än man gjorde inför dagens match mot Djurgården. Laget tappade ett mål till på Kalmar FF och har nu bara två matcher på sig att ta in trepoängsförsprånget. Det ville dock ingen tänka på i Borås på onsdagskvällen.

– Vi var tvungna att vinna för att hålla trycket på Kalmar, säger James Keene till Canal Plus.

Dif nära kvittering

Så var det sannerligen, men trots ett rejält spelövertag så satt det minst sagt hårt åt. I slutminuterna var dessutom Djurgården bara en stolpträff från att kvittera. Det hade inte varit rättvist, men det hade varit signifikativt för en match där hemmalaget hade svårt att skapa chanser.

– Jag tycker att det fungerar rätt bra. Vi har fått igång passningsspelet. Men det blir bara halvfarligt, sa Lasse Nilsson efter den första halvleken till Canal Plus.

Haglund fick rätt

Tränaren Magnus Haglund hittade medicinen. Han ville se ett något rakare spel och han fick helt rätt i sin profetia inför den andra halvleken.

Exakt så blev det. En långboll nådde Lasse Nilsson som vann den i luften och skarvade vidare till Keene som kunde lura offside-fällan tack vare en felplacerad Mikael Dahlberg. Helt fri med Pa Dembo Tourray gjorde han inget misstag utan chippade iskallt in 1–0.

– Vi är fortfarande med i racet och jag hoppas att vi ska ta hem det, säger Keene.

Då måste Elfsborg ha hjälp från antingen redan nedflyttningsklara IFK Norrköping på söndag eller just Gefle i den sista omgången samtidigt som de själva fortsätter att vinna.