Tv-experten: ”Är en mycket märklig utveckling...”

Uppdaterad 2013-05-13 | Publicerad 2013-05-12

En man mindre – då vände allsvenskans krisklubb

1-2 underläge mot Malmö FF och en man mindre efter att Daniel Amartey ”tappat huvudet”.

Då reste sig krislaget Djurgården och vände till säsongens första seger 3-2.

– Vi hamnade i underläge två gånger så det är sjukt starkt att vända, säger matchhjälten Mattias Östberg i C More Sport.

Tränaren Anders Johansson talade om vikten av ett bra försvarsspel första kvarten – sedan gjorde Tokelo Rantie 1-0 till Malmö FF efter 53 sekunder. Magnus Eriksson hyllade Djurgårdens insats i första halvlek – efter att ha gjort 2-1 med en cykelspark. Djurgården vinkade på straff – då följde Daniel Amartey upp med att sänka Simorn Thern med en armbåge och bli utvisad.

”Märklig utveckling”

Allt hade gått emot krisklubben Djurgården mot Malmö FF. Då, när allt såg som mörkast ut, reste sig det redan utdöma laget.

Luis Solignac satte 2-2 med kvarten kvar och med 88 minuter på klockan klev backen Mattias Östberg fram och nickade in 3-2 för hemmalaget.

– Det känns för jäkla skönt. Vi hamnade i underläge två gånger så det är sjukt starkt att vända. Det är en klar kämpaseger, säger Östberg i C More Sport.

En osannolik vändning av den allsvenska jumbon som inför matchen stod på en enda poäng efter sju omgångar.

– Man gör två mål med en man mindre. Det är en mycket märklig utveckling, säger experten Hasse Backe i C More Sport.

”Är för klumpigt”

Den förlösande (?) segern kom alltså trots att Daniel Amartey visats ut i den 72:a minuten, vid underläge 1-2, efter en armbåge på Simon Thern.

– Det är för klumpigt. Du kan inte tappa huvudet på det viset, säger Hasse Backe.

Då hade dessförinnan Andreas Johansson kvitterat Tokelo Ranties tidiga ledningsmål och Magnus Eriksson gett MFF ledningen igen med en cykelspark bara minuter före halvtid.