Rosengård har allt i egna händer

Publicerad 2015-10-11

Regerande mästaren har guldläge inför avgörandet

SOLNA. Från uträknade i gulddiskussionen till att ha allt i egna händer.

5-0-segern mot AIK kan bli guld värd för Rosengård efter guldrivalernas 0-0-match.

– Det blev såklart ett spontant jubel. Detta var det bästa tänkbara som kunde hända, säger Emma Berglund.

Guldstriden i allsvenskan har under en tid växt fram och blivit till en superrysare mellan regerande mästaren Rosengård, succélaget Eskilstuna United och Linköping.

Men i den näst sista omgången var matchen mellan Rosengård och bottenlaget AIK som väntat allt annat än en rysare. AIK, som bara samlat ihop två poäng under säsongen, fick tidigt vika ner sig när den kanadensiska landslagsspelaren och nyförvärvet under säsongen, Joseé Belanger, gjorde 1-0 efter en nästintill perfekt träff på bollen, efter ett starkt förarbete av Marta.

Nyförvärvens match

Och det här var nyförvärvens match.

Natasha Andonova gjorde sitt första mål i matchen bara fyra minuter senare och blev tvåmålsskytt två minuter senare, i den 19:e minuten.

Marta ersattes av 20-åriga Malin Gunnarsson, som kom till klubben i början av året på ett lärlingskontrakt, i paus och inhopparen tackade för förtroendet.

Hon höll sig påpassligt framme både en och två gånger och blev precis som Andonova tvåmålsskytt.

"Alltid varit där uppe"

Efter slutsignalen hoppades Rosengårdsspelarna på oavgjort eller Linköpingsvinst i toppmötet mellan Linköping och Eskilstuna som spelades timmarna senare – och fick som de ville.

Rosengård, som haft en strulig säsong, har därmed gått från stora favoriter till att inte hållas som favoriter från något experthåll, till att nu som serieledare ha allt i egna händer inför den sista omgången.

– Det är ganska skönt att sitta i förarsätet om man säger så. Det är fruktansvärt att inte kunna påverka. Som i dag när vi kollade på matchen... Det tar på krafterna att sitta och hoppas, säger Emma Berglund.

Rosengård kan säkra guldet hemma mot Linköping.

– De kommer defenitivt att försöka förstöra så mycket de kan för oss, säger backen.

– Men vi kommer att gå för vinst, det finns inget annat. Nu är det Eskilstuna som får vara nervösa över hur vår match slutar i stället.