Klar gruppetta – vann toppmötet med Portugal

Toppmöte i Sveriges grupp.

Då säkrade N’Golo Kanté fransk gruppseger efter matchens enda mål mot Portugal.

– Vi vinner välförtjänt, säger förbundskaptenen Didier Deschamps.

Under fredagen drabbades franska herrlandslaget av ett covid-19-fall, då Wissam Ben Yedder testade positivt under landslagssamlingen.

Anfallaren hölls isolerad, och matchen mot Portugal var aldrig i fara. En match som också Frankrike vann med 1–0 – efter en minst sagt ovanlig målgörare.

Efter en mållös första halvlek spräckte N’Golo Kanté målnollan strax efter paus när han höll sig framme och petade in returen, som uppstod efter Adrien Rabiots skottförsök. Målet var Chelseamittfältarens blott andra landslagsmål.

Missar mötet med Sverige

Målet, som blev matchens enda, innebär att Frankrike blir gruppetta (tre poäng före Portugal) efter inbördes möten. Därmed är de den första nationen att säkra en slutspelsplats.

– Vi vinner välförtjänt och nådde vårt mål som var att vinna gruppen. Jag är väldigt stolt över spelarna, säger den franska förbundskaptenen Didier Deschamps efter matchen.

I slutminuterna drog matchvinnaren Kanté på sig ett gult kort, vilket innebär att 29-åringen missar tisdagens möte med Sverige. Samma dag tar Kroatien emot Portugal.