Norrköping och Elfsborg kryssade i svängig match: ”Så vi vill ha det”

Uppdaterad 2021-02-18 | Publicerad 2021-02-16

Rikard Norling.

Mycket slarv, gott om chanser och sex mål.

Det svängde rejält i träningsmatchen mellan IFK Norrköping och Elfsborg på PlatinumCars Arena – och nu ser Rikard Norling framemot svenska cupen.

– Vi är redo att gå in och köra nu, säger Norrköpings tränare till Discovery plus.

Efter knappt fem minuter tog Elfsborg ledningen. Jeppe Okkels slog ett lågt inlägg från vänster som möttes av Rasmus Alm, och yttern smällde upp 1–0 i nättaket.

Men kvitteringsmålet skulle inte dröja länge. Nyförvärvet Samuel Adegbenro tog sig in i banan från höger och avslutade, via Elfsborgs Joseph Okumu, till 1–1.

Nyförvärvet med mål och assist

Efter en halvtimme spelade Samuel Adegbenro fram Jonathan Levi – som fri med Tim Rönning enkelt rullade in 2–1 till Norrköping.

Men bara några minuter senare kvitterade Elfsborgs Kevin Holmén på frispark, via Henrik Castergren i Norrköpingmuren. Målet summerade en rejält svängig och något slarvig första halvlek. Precis som det ska vara, menade Elfsborgs tränare Jimmy Thelin.

– Fantastiskt, det är så vi vill ha det. Det ska gå undan i fotboll, sa han i halvtidsintervjun med Discovery plus.

Om första halvlek var svängig så var andra halvlek något annat. Båda lagen spelade lite mer ordnat och drog ner på misstagen.

Kvitterade med matchens sista spark

Det dröjde till den 68:e minuten innan nästa mål kom. Norrköpings unga talang Ishaq Abdulrazak hittade Sead Haksabanovic strax utanför straffområdet, som i sin tur hittade nätmaskorna med ett avslut som inte såg helt otagbart ut.

I den 93:e minuten kvitterade Elfsborg med matchens sista spark genom Jacob Ondrejka efter en tilltrasslad situation.

Norrköping har bara spelat två träningsmatcher – som man spelat oavgjort i – inför svenska cupens gruppspel som drar igång kommande helg. Om man är redo för cupen? Norrköpings tränare Rikard Norling lutar ändå åt ett ja på frågan.

– Det är svårt att säga. Man vill väl alltid ha mer. Men det här är helt okej, vi är redo att gå in och köra nu, säger Rikard Norling till Discovery plus efter matchen.