Europa League 2017/18

Östersunds FK föll i Bilbao - nu väntar dramatisk avslutning

Av: 

Per Bohman

FOTBOLL

BILBAO. Negativt: gruppen har blivit ett getingbo och alla kan gå vidare.

Positivt: ÖFK är i slutspel om de vinner någon av de två avslutande matcherna.

– Vi ska vinna båda två, slår Saman Ghoddos fast efter förlusten mot Athletic Bilbao.

Östersunds spelare var besvikna över insatsen efter matchen. Laget pressade långt lång i banan av ett tungt och högmotiverat Athletic Bilbao.

Till slut – efter knappt 20 (!) hörnor – kunde inte ÖFK hålla emot längre och Aritz Aduriz dunkade segermålet för baskerna.

– En väldigt svår match. Vi kan inte riktigt hålla i bollen i dag. För egen del slarvar jag mycket och tappar mycket boll. Det blir en anledning till att de kan hålla i bollen och spela ut oss, då blir vi trötta. Då får de målet. De gör allting bättre, de är mycket bättre och vi är mycket sämre tyvärr i dag, säger Saman Ghoddos.

Nouri: ”Det som är det roliga...”

Trots förlusten hade ÖFK-spelarna, som var mycket imponerade av Athletic Bilbao, förstås flera saker att glädja sig över. De två viktigaste skälen?

Att de faktiskt fortfarande leder gruppen och en seger mot Zorja Luhansk eller Hertha Berlin i de två avslutande omgångarna räcker för att laget sensationellt ska gå vidare till slutspel.

– Det är ju det som är det roliga med situationen. Vi är missnöjda men har fortfarande sju poäng och leder gruppen. Det alternativet hade vi tagit direkt för ett par veckor sedan, säger lagkaptenen Brwa Nouri.

”Vi har stor chans att vinna”

Först ut: Zorja Luhansk, från Ukraina hemma på Jämtkraft Arena den 23 november.

– Nu möter vi Zorja om två-tre veckor och vi ska försöka dra lärdom både som spelare och människor av den här insatsen mot Bilbao. För man lär sig mycket. Nu gäller det att vi vinner matchen och försöker bli bättre och ta oss vidare från gruppen. Det är målet.

Slår ni Zorja?

– Vi har en stor chans att göra det.

Gruppen – ett getingbo

Lagkamraten Saman Ghoddos tror på gruppseger.

– Det är två matcher kvar och vi ska vinna båda.

Gruppen har blivit ett getingbo eftersom Hertha Berlin slog Zorja Luhansk hemma med 2-0. Östersunds FK toppar fortfarande gruppen på sju poäng. Tvåan Zorja Luhansk har sex poäng och sen följer Athletic Bilbao med fem poäng. Hertha Berlin är sist med fyra pinnar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Europa League 2017/18

Östersunds FK

Europa League

Athletic Bilbao

Saman Ghoddos