London Calling

Conor McGregor vill köpa Man United: ”Lag jag verkligen gillar”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Efter Daniel Ek – nu signalerar även Conor McGregor att han vill köpa en Premier League-klubb. Dessutom var det hårda tongångar mot både Timo Werner och Paul Pogba i helgen.

Här är dagens engelska fotbollsrubriker.

HELGENS SNACKIS

Conor McGregor har uttryckt en önskan om att köpa en idrottsklubb, och förslår själv att det kan bli Manchester United. Irländaren har skrapat ihop en smärre förmögenhet under sin tid inom UFC. Fajten mot Floyd Mayweather 2017 gav honom exempelvis över en miljard kronor enligt Daily Mirror.

McGregor, som även producerar sin egna whiskey, menar att han hade kunnat åstadkomma ”stora saker” för en klubb och twittrade häromdagen: ”Hey guys, jag funderar på att köpa Manchester United! Vad tycker ni?”.

32-åringen ställdes omedelbart mot väggen, huruvida intresset är seriöst eller ej. Även Celtic ska vara ett alternativ vilket innebär att han i så fall kommer köpa andelar av ägaren Dermot Desmond. ”Både Celtic och Man United är lag jag verkligen gillar”, tillägger McGregor.

Desmond hade en gång i tiden andelar i just United men sålde så småningom till kritiserade familjen Glazer. Uniteds nuvarande ägare har lovat att förbättra relationen till supportrarna efter Super League och den efterföljande planstormningen på Old Trafford.

Foto: Jordan Strauss / TT NYHETSBYRÅN

Champions League-final 2021 (herrar): Allt inför Manchester City–Chelsea Europa League-final 2021: Allt inför Manchester United–Villarreal
Champions League-final 2021 (damer): Allt inför Barcelona–Chelsea

HELGENS SÅGNING

”Det är ren lathet!”, säger Ian Wright. Den förre Premier League-spelaren var expert för BBC under Chelseas möte med Man City och inte nådig i sin bedömning av Timo Werners offside-springande. Tysken har en tendens att både springa offside samt få mål bortdömt som följd. Det inträffade mot Real Madrid förra veckan liksom i segern mot Man City.

”Jag tycker att Timo Werner har en riktigt bra säsong, särskilt med tanke på vilken press han hade på sig när han anlände”, säger Wright. ”Men man måste kolla på vilka löpningar han väljer att ta. Här måste han se till att vara onside. För mig är det bara ren lathet, det är slappt arbete”.

Kollegan Alan Shearer tillägger att om Chelsea-spelaren bara förbättrar den sidan av sitt spel kan ”få försvarare i världen fånga in honom”.

HELGENS STJÄRNA

”Super Fran” Kirby hyllas stort efter Chelseas säkrade WSL-titel. Kapten Magdalena Eriksson och resten av laget kan fortfarande vinna kvadrupeln, förutsatt att man vinner Champions League-finalen mot Barcelona på Gamla Ullevi senare i veckan. ”Detta har varit min tuffaste säsong”, menar tränaren Emma Hayes enligt Daily Mail. ”Vi har behövt hantera Covid och ett omklädningsrum med spelare som inte har varit här mycket längre än ett år. Det är svårare än folk tror”.

HELGENS SKADA

Harry Maguire hade spelat varenda minut denna Premier League-säsong fram tills han linkade av i mötet med Aston Villa. Mittbacken lämnade arenan med stöd om foten och en befarad vristskada. Man United räds att han nu missar Europa League-finalen mot Villarreal i Gdansk om några veckor men Maguire twittrade hoppfullt under kvällen: ”Hoppas att skadan inte är något allvarligt och att jag är tillbaka i spel snart”.

Foto: Michael Steele / TT NYHETSBYRÅN

HELGENS CITAT

”Det såg ut som ett patetiskt domslut enligt mig. Var det tillräckligt för att han skulle falla? Nej. Men han föll, liksom han gjorde på Old Trafford och här förra säsongen”, – Aston Villas manager Dean Smith var rasande efter förlusten mot Man United. Särskilt på grund av att Paul Pogba tilldelades straff då Douglas Luiz blev för ivrig i straffområdet.

HELGENS FRÅGETECKEN

Sam Allardyce kommer hålla ett möte med West Bromwich ledning efter att det nu står klart att klubben degraderas till Championship. Arsenal besegrade ”Big Sams” gäng med 3–1 och managern, som aldrig tidigare hade åkt ur Premier League, är osäker på vad som händer härnäst. Kontraktet, som skrevs på 18 månader i vintras, inkluderar en brytklausul som kan aktiveras av endera part innan säsongen är över. ”Jag kommer inte att svara på frågan om jag stannar eller ej”, säger Allardyce på presskonferensen.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal – först till kvarn

Sportbladet Shop

Sam Allardyce.

Foto: Andy Rain / TT NYHETSBYRÅN
Publisert:

LÄS VIDARE

EM i fotboll 2021: Grupper · Spelschema · Datum · Tv-tider

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

London Calling

Conor McGregor

Premier League

UFC

Manchester United

Fotboll