Mållöst efter Nilsson Lindelöfs ”överfall”

Uppdaterad 2021-02-26 | Publicerad 2021-02-25

Lindelöf varnas efter satsningen.

Manchester Uniteds Axel Tuanzebe trodde att han gjort sitt första mål på seniornivå.

Men då hade han missat lagkamraten Victor Nilsson Lindelöfs våldsamma tackling vid hörnan.

– Det är ju ett överfall, säger Discoverys Petter Barrling.

16-delsfinalen i Europa League mellan Manchester United och Real Sociedad var i princip avgjord innan returen på Old Trafford spelades under torsdagskvällen.

United hade med sig 4–0 från det första mötet.

Det gav Ole Gunnar Solskjaer chansen att lufta unga spelare.

Stortalangen Amad Diallo, 18, fick komma in under den andra halvleken i sitt första framträdande på hemmaplan och Axel Tuanzebe, 23, trodde att han gjort sitt första mål på seniornivå.

Underkänt efter VAR

Men nickmålet av Tuanzebe som hade inneburit 1–0 underkändes efter VAR-bedömningen av domaren Lawrence Visser efter att Victor Nilsson Lindelöf med full kraft med sina knän manglat omkull Sociedads Jon Bautista.

Spanjoren stod med nedböjt huvud vid hörnan och var inte medveten att den svenske landslagsbacken kom farande i full fart i luftduellen.

VNL kraschade in med knäna i Bautistas huvud.

– Det är ju ett överfall. Det är säkert inte medvetet men blir en jätteful tackling, säger Discoverys kommentator Petter Barling.

”Domaren visar bra känsla”

Expertbisittaren Jon Persson:

– Han går mot en boll och självklart är det svårt för Lindelöf att göra något åt när han är i luften men likväl är man skyldig för var ens egen kropp tar vägen.

– Men jag tycker domaren visar bra känsla som inte plockar fram det röda kortet utan nöjer sig med att underkänna målet och varna Nilsson Lindelöf, säger Persson.

Alexander Isak spelade från start, var pigg men ensam i Sociedads anfall, och byttes ut/sparades redan i paus i matchen som slutade 0–0.