United vidare efter sent avgörande

Victor Lindelöf inte med i truppen

Publicerad 2020-12-23

Robin Olsen såg ut att hålla nollan för Everton.

Men i matchens slutminuter smällde Manchester United in två mål och gick vidare i ligacupen.

Tidigare i veckan berättade Victor Lindelöf om ryggproblemen han dras med. Besvär som har tvingat honom att stå över landskamper.

– Jag jobbar med det varje dag men spelschemat är väldigt, väldigt tätt så det handlar mest om att ha det under kontroll, sa han.

Och när Manchester United presenterade truppen till onsdagskvällens ligacupmatch fanns svensken inte med bland namnen. Vilket av allt att döma beror på det täta spelschemat under jul.

Stod emot länge

I stället bildade Harry Maguire och Eric Bailly mittbackspar när United gick vidare till semifinal efter ett sent avgörande mot Everton.

Robin Olsen, som höll nollan senast han fick chansen, gjorde återigen en bra insats och var ytterst nära att ta matchen till straffläggning.

Men så blev det inte.

Efter ett stort spelövertag, chansmässigt, kom så det förlösande 1–0-målet för gästerna i den 88:e minuten. Uruguayanen Edinson Cavani kunde placera in bollen med vänsterfoten bakom en chanslös Olsen, framspelad av Anthony Martial.

Derby väntar

På tilläggstid fick även fransmannen måljubla efter att ha sprungit ifrån Evertonförsvaret och petat in 2–0, när hemmalaget jagade en kvittering.

– Vi hade inget vidare anfallsspel, men vi försvarade oss bra fram till de sista tre minuterna, säger Evertons tränare Carlo Ancelotti till Sky Sports efter matchen.

Därmed är Manchester United klart för semifinal i ligacupen. Där väntar ett hett rivalmöte med Manchester City. I den andra semin tar Tottenham sig an Championshiplaget Brentford.