Fotboll

Svennis: ”Kulusevski har något Sverige saknar”

Av: 

Mattias Karlsson

FOTBOLL

Sven-Göran Eriksson säger att det inte går att ta in Zlatan Ibrahimovic i det svenska fotbollslandslaget.

”Svennis” hyllar samtidigt den 20-årige svenske stjärnskottet Dejan Kulusevski.

– Han har något, han kan göra saker på egen hand, säger den 72-årige tränarlegendaren.

Foto: Kamran Jebreili / TT NYHETSBYRÅN

Det är The Italian Football Podcast som har pratat med Sven-Göran Eriksson om bland annat Zlatan Ibrahimovic, förbundskaptenen Janne Andersson och det svenska herrlandslaget i fotboll.

”Svennis” ger sin syn på den ständiga debatten om landslaget skulle vara bättre eller sämre med Zlatan Ibrahimovic.

Han säger att Zlatan Ibrahimovic inte skulle springa som Marcus Berg.

– Det är ett väldigt känsligt ämne. Det finns ingen Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg eller Tomas Brolin i laget. Det finns ingen spelare som kan ta bollen, dribbla och göra mål på egen hand. Jag kan förstå om förbundskaptenen vill ha ett kollektivt och hårt jobbande lag för de har varit framgångsrika, då går det inte att ta in Zlatan Ibrahimovic. För han skulle inte göra det, han skulle inte springa som Marcus Berg, det är omöjligt, men han hade förmodligen gjort mål, säger ”Svennis”.

”Behöver Kulusevski”

I stället ser han stora möjligheter i anfallaren Dejan Kulusevski som har gått till italienska Juventus.

– Dejan Kulusevski har något som Sverige saknar. Han har något, han kan göra saker på egen hand, avgöra på egen hand. Sverige behöver det, Sverige har alltid haft den typen av spelare men inte på senare tid, säger ”Svennis”.

När det gäller Zlatan Ibrahimovic kritik till Janne Andersson för att inte ha satsat tillräckligt på spelare med invandrarbakgrund vill Sven-Göran Eriksson helst inte vara involverad i debatten.

– Jag tror inte det har något med rasism att göra, absolut inte. Jag känner Janne Andersson lite och det är inte det, utan det handlar om hans filosofi och att han litar på spelarna som han haft i många år och att de är väldigt lojala mot honom. I dagens landslaget vet alla spelarna vilket jobb de behöver göra och de gör det. Jag är säker på att om du väcker spelarna i mitten av natten så vet de vad de ska göra på planen, säger ”Svennis”.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Attackerar förbundet

2006 fick Sven-Göran Eriksson själv sparken som engelsk förbundskapten och han går nu till attack mot det engelska fotbollsförbundet.

Han lurades av reportern Mazher Mahmood (”Fake Sheikh”) som utgav sig vara en rik affärsman och fick honom säga att han skulle sluta som förbundskapten för att ta över Aston Villa.

– FA var likadana som tidningen News of the World, det sa jag till dem. Den engelska pressen behandlade mig inte på ett rättvist, men det gjorde inte FA heller. Jag fick inte sparken på grund av sportsliga anledningar, säger ”Svennis”.

Sven-Göran Erikssons senaste ledaruppdrag var förbundskapten för Filippinerna, i sommar har han varit aktuell landslagschef på Jamaica.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vilken EM-succé! Klicka hem Sportbladets unika Isak-tröja! Begränsat antal - först till kvarn

Sportbladet

Publisert:

LÄS VIDARE

AVSLÖJAR: Jamaica på jakt efter Svennis

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Fotboll

Sven-Göran Eriksson

Zlatan Ibrahimovic

Janne Andersson

Dejan Kulusevski

Herrlandslaget i fotboll