Eric Larsson

Malmöstjärnan tränade med kidsen: ”Var överlycklig”

Av: 

Jonna Andersson

11-åriga Sander fick spela fotboll med sin stora idol – Malmöförsvararen Eric Larsson, 29.

Foto: Privat

FOTBOLL

På väg hem i regnet fick Malmöstjärnan syn på en pojke som övade finter i sin ensamhet.

Dagen efter var Eric Larsson, 29, med där och tränade med honom i stället.

– Han sken upp som en sol.

Tidigare i höstas promenerade Malmöförsvaren Eric Larsson, 29, förbi fotbollsplanen i närheten av där han bor tillsammans med sin sambo. På planen låg ett gäng koner och mellan dem dribblade en pojke en boll i sin ensamhet.

Malmöstjärnan blev glad över vad han såg och gick in pratade med pojken.

– Han sken upp som en sol. Vi snackade lite och han berättade att han brukar köra minst tre timmar fotboll per dag på egen hand, säger Eric Larsson som berättar att han gjorde exakt samma sak när han själv var i den åldern.

Dök upp som en överraskning

I onsdags cyklade Malmöförsvaren hem i regnet och tog vägen förbi fotbollsplanen. Precis som förra gången stod pojken och övade finter med sig själv. Eric Larsson stannade till igen.

I brist på träning med Malmö som är lediga under landslagsuppehållet frågade Larsson om han inte kunde få vara med och om pojken inte hade några kompisar som ville bolla lite.

Sagt och gjort. På torsdagseftermiddagen träffades 11-åriga Sander, som pojken heter, och fyra av hans kompisar för att spela lite fotboll med Malmöförsvararen.

– Sander berättade att han inte velat avslöja för sina kompisar om vad de skulle göra. Han hade bara sagt att det skulle bli en överraskning, skrattar Eric Larsson.

Fansen ger mycket kärlek till Malmö, att ge tillbaka kändes givet för Eric Larsson.

Foto: Privat

”Häftigaste timmarna”

Två timmar fotboll blev det innan det var dags att sluta. För 11-åriga Sander, som spelar fotboll i Malmöklubben Lilla Torg, var det de två häftigaste timmarna någonsin berättar hans pappa.

– Jag är otroligt imponerad av det Eric Larsson gjorde. Han är Sanders stora idol. Sander var överlycklig när han kom hem efteråt, säger Johan Sander.

För Malmöförsvararen var torsdagens fotbollstimmar ett sätt att ge tillbaka – speciellt när fansen tvingas sig hålla sig borta från matcherna.

– En av Sanders kompisar sa, när vi snackade lite mellan matcherna, att han var så himla glad över att han var kompis med Sander. Det är svårt att förstå hur mycket de uppskattade att jag var där. Det gav mig väldigt mycket energi, säger Eric Larsson.

ANNONS EXTERN LÄNK

PREMIÄR! Klicka hem Sportbladets Heja Sverige-tröja till EM. Begränsat antal.

Sportbladet

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Eric Larsson

Malmö FF

Fotboll