Badji räddade Djurgården från cupfiasko

Publicerad 2017-08-23

Djurgården hade det länge jobbigt borta mot Gamla Upsala.

Då bytte Özcan Melkemichel in Aliou Badji – som räddade blåränderna med två mål.

Stockholmarna är vidare i svenska cupen efter 1–4 på Studenternas IP.

En planenlig inledning – men sedan fick Djurgården problem på Studenternas IP.

Den allsvenska tabelltvåan fick hjälp tidigt i den första halvleken borta mot Gamla Upsala SK genom ett självmål.

Men när division 2-lagets Henrik Englund nickade in kvitteringen i den 37:e minuten blev det besvärligt för blåränderna.

Djurgården hade svårt att spela sig igenom hemmalagets försvar och det skulle krävas en utvisning för hemmalaget och ett starkt inhopp från Aliou Badji för att rädda laget från ett tidigt uttåg ur svenska cupen.

Mål direkt för nyförvärvet

Anfallaren hade bara varit på planen i några minuter när han snyggt nickade in 1–2 med kvarten kvar på klockan.

Ett förlösande mål som innebar att Gamla Upsalas försvar luckrades upp och bäddade för en skön debut för det norske nyförvärvet Julian Kristoffersen.

Den knappt två meter långe anfallaren fick i sin första match från start skjuta in 1–3 efter fint förarbete av Haris Radetinac.

Sista måljublet fick dock Aliou Badji. Senegalesen satte ånyo pannan till i den 89:e minuten och fastställde resultatet till 1–4.