Löftet: ”Han ska få en flaska rött”

Uwe Röslers plan för Åge Hareide: ”Är skyldig honom det”

Av: Simon Sjöstrand

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN

Uwe Rösler har gjort succé i Malmö FF.

Nu tackar han – Åge Hareide.

– Han ska få en god flaska rött, säger Rösler till VG.

Malmö FF hade en turbulent vår.

Den regerande mästaren och förhandsfavoriten floppade under säsongsinledningen och valde i maj att sparka tränaren Magnus Pehrsson, 42, efter 0–1-förlusten mot Trelleborg.

In kom i stället Uwe Rösler, 49.

”Skyldig honom det”

Och tysken gjorde avtryck direkt.

Han lyckades vända den sjunkande skutan och har tagit laget från tionde till fjärde plats i allsvenskan. Han har också fört klubben till gruppspel i Europa League.

Nu tackar han – Åge Hareide, 65.

I en intervju med norska VG berättar Rösler att den tidigare MFF-tränaren och numera danske förbundskaptenen hade ett finger med i spelet när Rösler skulle anställas av MFF.

– Jag är skyldig Åge ett stort tack. Han ska få en god flaska rödvin nästa gång jag träffar honom, säger Rösler och fortsätter:

– Åge Hareide och jag har känt varandra länge, vi har Manchester City ihop (tidigare spelare i klubben, och jag har förstått att Åge, flera gånger, hade nämnt mitt namn för Malmö-ledningen. Till slut ringde de, bad om ett möte, och kort därefter skrev jag kontrakt med klubben. Tack, Åge.

Uwe Rösler har enligt VG ökat MFF:s poängsnitt från 1,25 poäng per match till 2,35 per match.

Laget ligger just nu fyra i tabellen, två poäng bakom Hammarby med en match kvar att spela. Malmö avslutar säsongen hemma mot tabellelvan Elfsborg på söndag, medan Hammarby gästar sexan Östersund.

– Jag har god tro om att Ian Burchnall (Östersunds tränare) kommer ställa upp med ett starkt lag mot Hammarby, så hoppet lever. Vi kan ta in de två poängen de har på oss, säger Rösler.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.