Tungt poängtapp för Elfsborg

Uppdaterad 2018-08-03 | Publicerad 2009-09-12

Trots Svenssons drömmål

Amadou Jawo trodde sig ha avgjort matchen mot Gais och Elfsborg var på väg mot serieledningen i allsvenskan när klockan närmade sig 90 minuter.

Då slog Gais Eyjolfur Hédinson till och blåste Elfsborg på segern.

– Vi spelar för smånätt, säger Stefan Ishizaki.

Målet var det 15:e Elfsborg släppt in bara på de sex senaste matcherna. Ett facit som kan komma att kosta boråsarna guldet.

– Vi har blivit bortskämda med ett fantastiskt försvarsspel och släpper väl normalt in 17-18 mål på en hel säsong. Nu har vi gjort nästan det på sex matcher och det är absolut inte bra, säger Stefan Ishizaki till TV4.

Det såg annars tidigt ut att bli en festkväll på Borås Arena. Anders Svensson öppnade målskyttet i den 40:e minuten med ett riktigt drömmål. Mittfältaren mötte en hörna i utkanten av straffområdet och smekte in bollen i det bortre krysset.

”Jävligt onödigt”

Wanderson do Carmo kvitterade bara tre minuter senare och gav Gais en positiv energi när de gick till halvtidsvila.

– Det är ett jävligt onödigt mål precis innan halvtid med allt vad det innebär psykologiskt, säger Eflsborgs tränare Magnus Haglund.

Haglund trodde sig ändå få med sig tre poäng när inhopparen Amadou Jawo satte 2-1 i matchens 86 minut. Men glädjeskriket fastnade i halsen då Eyjolfur Hédinson, en minut innan full tid, grötade in slutresultatet 2-2.