Gefles heta anfallsduo bakom segern

Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-05-17

Berggren och Jawo sänkte BP på Strömvallen

Tunge Hasse Berggren och vindsnabbe Amadou Jawo.

Gefles anfallsduo har gjort sju av Gefles nio mål – och mot BP slog de till igen.

– Riktigt skönt med en seger med tanke på vilka skitmål vi släpper in, säger Jawo.

Gefle har hittar en anfallsduo som levererar. Hasse Berggren, 36, och Amadou Jawo, 24, har nu gjort sju mål tillsammans under säsongsinledningen av allsvenskan.

Hemma mot Brommapojkarna var det dock Yussif Chibsah som inledde Gefles målskytte, när han kvitterade till 1–1 i den 17:e minuten.

BP hade tagit ledningen efter bara fem minuters spel, då Jon Persson rullade in 1–0 på straff.

”Kul att det funkar”

Sedan klev duon Berggren och Jawo in i bilden. Veteranen Berggren nickade elegant 2–1 i den 41:a minuten, framspelad av Jonatan Berg.

Ett missförstånd i Gefleförsvaret gjorde att Philip Haglund kvitterade till 2–2 i den 57:e minuten.

Gefle kom dock tillbaka på nytt och kontrade in 3–2-målet. Jawo väggspelade med Jonas Lantto och sköt in segermålet i det första krysset.

– Vi har gjort några sådana där mål under säsongen, med ”one touch”. Det är kul att det funkar, säger Amadou Jawo till ppv.