Zlatans sågning av Janne Andersson: ”Han borde fokusera på laget och inte på mig”

Av: Andreas Käck, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

LOS ANGELES/STOCKHOLM. Zlatan Ibrahimovic höll sin första presskonferens i Los Angeles Galaxy.

Då skickade han en hård passning till landslaget och förbundskapten Janne Andersson.

– Förlorar du två matcher ska du inte fokusera på mig, även om du får frågan om mig, säger Zlatan.

För prick en vecka sedan blev övergången till LA Galaxy officiell.

I dag gjorde Zlatan Ibrahimovic sin första träning med laget och efteråt höll svensken sin första presskonferens.

Där berättade han att flytten till MLS varit på gång länge.

– Det här skulle ha skett innan Manchester United. I mitt huvud var jag här, jag ville komma hit, men det blev inte så. Det blir inte alltid som man tänkt sig. Det var mitt öde att komma hit, det vara bara en fråga om när. Men det känns bra att vara här nu, äntligen, säger han.

”Kommer dö ung”

”Ibra” valde också själv att tala om sin ålder (36).

– Jag känner mig ung. Jag har sagt förut att jag känner mig som Benjamin Button; jag föddes gammal och kommer dö ung. Oroa er inte för min ålder! När jag kom till England sa alla att jag var gammal, att jag ”kom i en rullstol”. Men jag var där i några år och erövrade England och flög därifrån. Jag vet vad jag kan. Lejonet är hungrigt!

”Ingen behöver ringa”

När Zlatan för tredje gången fick frågan om VM hettade det till rejält och Ibrahimovic skickade en hård passning till såväl landslaget som förbundskapten Janne Andersson.

– Vi kan ta det en gång för alla. Han borde fokusera på laget och inte på mig. Det är vad han borde göra. Förlora du två matcher ska du inte fokusera på mig, även om du får frågan om mig. Fokusera på laget för det är något stort som kommer hända i sommar, säger Zlatan och fortsätter:

– Han har lyckats ta laget till VM. De säger att det är en bragd, för mig är det en bragd om du vinner VM. Det har inte börjat än. I mitt huvud är det en självklarhet att gå till VM. Det är nu det börjar. Det du har haft hittills det är bara uppvärmning, det är ingen bragd. Där har du vad det handlar om. 

På frågan om Zlatan är tillänglig för VM om Janne Andersson behöver honom svarar han:

– Jag tillhör Sverige. Jag är väldigt stolt att vara svensk. Jag är det nya Sverige. Jag har satt Sverige på kartan. Folk vet vad Sverige är tack vare mig. Det är inte arrogans, det är fakta. Om han behöver mig och jag kan göra det jag vill göra och är hundraprocentig är dörren öppen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.