Svensklaget klara till Champions League

Uppdaterad 2016-08-25 | Publicerad 2016-08-24

FC Köpenhamn kvitterade sent mot Apoel

FC Köpenhamn är klara för Champions League.

I kväll spelade danskarna med tre svenskar i startelvan 1-1 mot Apoel Nicosia på bortaplan och är vidare till gruppspelsfasen med totalt 2-1.

– Det här är stort för hela Danmark, säger FCK-tränaren Ståle Solbakken till BT.

FC Köpenhamn vann det första playoff-mötet till Champions League mot Apoel Nicosia med 1-0.

I kvällens returmöte ställde FCK-tränaren Ståle Solbakken upp med Robin Olsen i mål samt Ludwig Augustinsson och Erik Johansson i backlinjen.

Köpenhamn skaffade sig flera fina lägen att ta ledningen i den första halvleken men Boy Waterman i Apoel-målet stod för två etablerade räddningar.

Kvitterade i slutskedet

Till slut fick hemmapubliken på GSP Stadium jubla.

Apoel-anfallaren Sotiriou friställdes mellan Erik Johansson och kollegan Thomas Delaney och kunde fint placera in ledningsmålet bakom en frustrerad Robin Olsen.

FC Köpenhamn hade svårt att skapa några farligare chanser, men kvitteringen skulle komma.

I den 86:e minuten plockade Federico Santander ner en hög boll i straffområdet och såg ut att gå på ett inlägg. I stället drog anfallaren till från en snäv vinkel, överraskad målvakten och kvitteringen var ett faktum.

– Vilken fräckis, utbrast kommentatorn Niklas Holmgren i Viasat.

"En fantastisk känsla"

Resultatet stod sig matchen ut och Köpenhamn avancerar därmed till gruppspelet av årets Champions League med sammanlagt 2-1.

– När vi hörde slutsignalen var det en fantastisk känsla. Vi har en lång resa hem i morgon som vi kan njuta av segern. Det här är stort för hela Danmark, att få Champions League tillbaka på Parken igen, säger Stålbakken till BT efter segern.

Borussia Mönchengladbach gjorde sejouren kort mot schweiziska Young Boys. Thorgan Hazard och Raffael stod för tre mål var i 6-1 segern på hemmaplan och det tyska laget går vidare till gruppspelet med totalt 9-2.

Manchester City hade en 5-0 seger att gå på från det första mötet mot Steaua Bukarest. Hemma på Ethiad matchade Pep Guardiola ett b-betonat lag och Fabian Delph såg i andra halvlek till att spräcka nollan och ta Manchester City vidare med totalt 6-0.

Gruppspelet i Champions League lottas i morgon torsdag.