Slog till direkt mot sin gamla klubb

Uppdaterad 2018-07-27 | Publicerad 2013-05-22

Igboananike firade inte trots utfrysningen i Djurgården

Här är siffrorna som visar hur Kennedy Igboananike har hanterat utfrysningen från Djurgården.

Mot sin gamla klubb gjorde AIK-anfallaren sin mest aktiva match i allsvenskan på nästan två år.

– Det kändes härligt att göra mål, men av respekt för Djurgården ville jag inte fira, säger han.

AIK Fotboll

Den 11 september 2011 gjorde Kennedy Igboananike sitt livs hittills bästa allsvenska match. Djurgården mötte Trelleborg och nigerianen sköt 2–1, 3–2 och 4–3. Totalt noterades han för sju avslut.

Sedan dess har han frusits ut och lämnat klubben för AIK. 20 månader har passerat och han har deltagit i 19 allsvenska matcher utan att vara lika aktiv.

Inför Kennedys 20:e match efter hattricket sa tränaren Andreas Alm att han tänkte be sin anfallare att inte volta för mycket som eventuell målgest.

Mer specialinstruktioner behövde Kennedy inte, ansåg Alm.

Han fick rätt.

Flera farliga chanser

För i mötet med sin förra klubb Djurgården var 24-åringen bäst på planen. Han gjorde mål i minut fem, sköt en farlig halvvolley i minut åtta och placerade bollen knappt utanför efter en halvtimme.

Vid full tid hade anfallaren gjort sitt lags enda mål och haft sex avslut till, varav fyra bör räknas som klara chanser. Sportbladets sammanräkning visar att det är den enda gången de tre senaste säsongerna, bortsett från triumfen mot Trelleborg 2011, som han har haft så många avslut.

Efter 1–1 ögnade Alm skottkartan och gladde sig åt att Kennedys tröjnummer fanns med.

– Det står 21 överallt på pappret och i mina ögon var Kennedy planens klart bäste spelare, sa han.

Blandade känslor

Igboananike berättar sedan att målet hade gett blandade känslor. Han hade jublat inombords, men hållit masken utåt.

– Jag ville fira, men också visa respekt för klubben.

Du hade sju avslut och gjorde ett mål. Hur var det att spela?

– Det var inte som alla andra matcher jag spelat, men jag var inte rädd.

Det kändes bra att spela och göra mål mot dem. Jag bryr mig inte om de visade mig respekt eller inte. Jag hämnas inte. Om någon sårar dig måste du gå vidare, säger Kennedy Igboananike.