Förbjuden att träffa egna lagkamraterna

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Fryser ut Valdés: Skåpet tomt när han återvände

Foto: AP

Ingen plats i omklädningsrummet, portad från lagfotot och förbjuden att ens ha kontakt med lagkamraterna.

Där har ni Victor Valdés nya helvete i Manchester United.

– Det är olyckligt, säger landsmannen och lagkamraten Juan Mata till Al Primer Toque radio enligt The Guardian.

Victor Valdés spelade de två sista matcherna för Manchester United förra säsongen efter att David de Gea skadat sig. När spanjoren dök upp för försäsongsträning i somras trodde han därför att det tidigare bråket med managern Louis van Gaal var glömt.

Namnlappen borttagen

Tränaren hade anklagat Valdés för att vägra spela reservlagsfotboll samtidigt som 33-åringen själv hävdade att allt byggde på ett missförstånd efter att han försökt förklara att han inte ansåg sig behöva den extra matchträningen i reservlaget. Men van Gaal hade inte glömt. Nu beskriver The Guardian hur Victor Valdés kategoriskt och systematiskt frysts ut i United.

När spanjoren kom tillbaka till Manchester Uniteds försäsong upptäckte han att hans namnlapp var borttaget från skåpet i a-lagets omklädningsrum. Dessutom var skåpet utstädat och målvaktens personliga tillhörigheter flyttade.

Valdés fick sedan beskedet att han inte var välkommen på lagfotograferingen och att han omedelbart skulle börja träna på egen hand tillsammans med akademiens målvaktstränare Alan Fettis.

Flyttar träningstiden

Sedan dess har van Gaal också sett till att Valdés träningstid aldrig sammanfaller med a-lagets. Om spanjorens lagkamrater tränar på förmiddagen kallas målvakten in först på eftermiddagen. Tränar a-laget på eftermiddagen gäller det omvända. När van Gaal tvingats flytta träningstiden i sista stund har även Valdés tid justerats.

Valdés får nu varken vistas i omklädningsrummet, träna med a-laget eller U21-truppen eller träffa sina lagkamrater.

– Jag talar från utsidan, eftersom jag varken vill tala med managern eller Victor om det, men det är synd. Victor är en fantastisk målvakt som hade en allvarlig skada vid ett olyckligt tillfälle i sin karriär och det känns som allt gått snett sedan dess. Jag kan tänka mig att du får olika versioner av händelserna om du talar med managern eller Victor. Det är olyckligt, säger landsmannen och lagkamraten Juan Mata till Al Primer Toque radio enligt The Guardian.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.