”Kriminellt att den matchen spelades”

Liverpool-matchen en smittspridare?

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Matchen mellan Liverpool och Atlético Madrid den 11 mars borde aldrig ha spelats.

Det menar Jürgen Klopp, som kallar det för en ”kriminell handling”.

– Jag håller med, säger Carlo Ancelotti.

Italienska staden Bergamos borgmästare Giorgio Gori har tidigare kallat Champions League-matchen mellan Atalanta och Valencia den 19 februari för ”en biologisk bomb”.

Matchen slutade i ett gigantiskt kramkalas bland de 44 236 åskådarna sedan hemmalaget oväntat vunnit med hela 4–1. Detta trots ha bidragit till den enorma smittspridningen i norra Italien.

Nu pekas även Liverpool–Atlético Madrid ut som en potentiell smittspridare.

Över 50 000

Den matchen spelades inför 52 267 åskådare, varav tusentals av dem tillresta Atleti-fans. Vid tidpunkten hade Spanien redan fått sitt första dödsfall på grund av corona och dessutom infört förbud mot folksamlingar på över 1 000 personer.

– Vi argumenterade om det då och tyckte det kändes väldigt konstigt att välkomna Madrid-fans som vid tidpunkten inte ens fick besöka sin egen arena. Det var tyvärr inte mitt beslut att fatta, utan regeringens. Jag tycker att regeringen borde ha agerat tidigare, säger staden Liverpools borgmästare Joe Anderson.

Atlético-fansen firar segern mot Liverpool
Foto: Julian Finney / Getty Images Europe
Atlético-fansen firar segern mot Liverpool

”Kriminellt”

Även Liverpool-tränaren Jürgen Klopp är rasande.

Det avslöjar hans kollega Carlo Ancelotti (numera i Everton) i en intervju med Corriere dello Sport, enligt Football Italia.

– Jag var i kontakt med Klopp häromdagen och han sa att det var en kriminell handling att spela den matchen med tanke på rådande omständigheter, och jag håller med, säger Ancelotti.

Publicerad:

LÄS VIDARE