Hammarby vann efter målfest mot IFK Göteborg

Publicerad 2019-09-15

Målmässigt en drömstart.

Skademässigt en mardrömstart.

Allt det utmynnade till slut i en målfest och storseger med 6–2 för Hammarby i måstematchen hemma mot IFK Göteborg.

IFK Göteborg

Matchstarten på Tele2 arena försenades något på grund av rökutveckling.

Men väl när matchen drog igång så var det inte bara rök utan eld och lågor om Hammarbys anfallsspel hemma mot IFK Göteborg.

Efter Göteborgsslarv i uppspelsfasen kunde Jeppe Andersen, med knappt två minuter spelade, spela bollen snett inåt bakåt till Vladimir Rodic. Yttern, som gjorde sin första start i allsvenskan för säsongen, placerade kyligt in 1–0.

Ett mål som bara fem minuter senare följdes av 2–0, när Darijan Bojanic avlossade ett kalasskott från distans.

– Jag fick väldigt mycket tid på mig så jag petade fram den och testade skott. Det var skitskönt, varför har jag inte skjutit tidigare? Jag har alltid varit en sådan spelare som letat passningar, men jag kanske ska skjuta mer, säger Bojanic.

3–0:an kom i minut 13, när Imad Khalili påpassligt styrde in ett skott/inläggsförsök från Simon Sandberg.

– Vi börjar matchen skitbra, men de kom in i matchen och gör det bra. Men vi gör det också bra, säger Bojanic.

Anfallsskador

Med andra ord var allt oerhört fridfullt och fröjdfyllt i målprotokollet för de grönvitklädda – detta när inte ens kvarten hade spelats än.

Desto värre var det på skadefronten.

Aron Johannsson tvingades byta efter bara tio minuter och ersattes av en skadecomebackande Serge-Junior Martinsson Ngouali.

Och strax efter 3–0-målet satte sig målskytten Imad Khalili ner på gräset, följt av att även han tvingades bryta.

Tim Söderström hade knappt hunnit komma in i stället för en skadad Khalili innan Simon Sandberg, något oturligt ska tilläggas, gjorde ett självmål till 3–1.

Om det inte vore för en frilägesräddning från Johan Wiland i Hammarbymålet och flera fina parader från Ioannis Anestis i Göteborgsmålet hade vi haft fler mål att registrera under den galna första halvleken, som även innehöll heta känslor.

– Hammarby startar i ett väldigt tempo, bättre än oss och är hetare än oss i straffområdet. Det präglar hela matchen, det är jättetungt, säger Sebastian Eriksson.

Nya mål och skador

Fler mål skulle vänta i inledningen av halvlek nummer två.

Först var det Hammarby som utökade ledningen genom Richard Magyar efter en tilltrasslad hörnsituation i minut 55.

Giorgi Kharaishvili svarade bara någon enstaka minut senare med en vacker frispark till 4–2, innan Magyars mittbackskollega, Mads Fenger, också skulle få för sig att göra ett mål, ett 5–2-mål, med dryga timmen spelad.

Mujo Tankovic då? Den allsvenska skytteligaledaren hade ju faktiskt inte nätat än.

– Det var otroligt skönt. Alla hade gjort mål så det var äntligen min tur, säger han.

Det skulle han göra i minut 85, när han med sitt 13:e mål för säsongen fastställde slutresultatet 6–2. Detta för ett Hammarby som fick avsluta matchen med en man mindre.