Seger kritisk mot att Gerhardsson ratas

Av: Kristoffer Bergström

Publicerad:
Uppdaterad:

LIEPAJA. Världens bästa förbundskaptener leder länderna som kom etta, tvåa och fyra på VM.

Caroline Seger är kritisk till att bronscoachen Peter Gerhardsson saknas på Fifas lista.

– Jag vet inte hur det är möjligt, säger hon.

När Fifa presenterade de tio kandidaterna till priset ”årets tränare” fanns Peter Gerhardsson med. Han tog det hela med ro:

– Jag skulle bli glad om jag vann, men då får ett par miljoner japaner rösta på oss. Det tror jag inte kommer hända, sa han till Sportbladet och la till att listan mer verkade vara ett resultat av landslagens VM-resultat än av den faktiska tränarinsatsen.

Förvåning och irritation

Nu har folket röstat. Tio har blivit tre.

Kvar är guldtränaren Jill Ellis, USA, och silvertränaren Sabina Wiegman, Nederländerna. Kanske vore det logiskt att pallen skulle kompletteras med brons-Peter, men i hans ställe finns fjärdeplacerade Englands Phil Neville.

Efter att ha slagit Lettland med 4–1 uttrycker Caroline Seger förvåning och irritation över att hennes förbundskapten ratats.

– Jag tycker att det är konstigt. Man har tagit brons, ett litet land som Sverige, och gjort det fantastiskt bra – och så går en fjärdeplats före. Jag vet inte hur det är möjligt, säger hon och besvarar sin egen fråga:

Lindahl kan bli årets målvakt

– Antagligen för att det är popularitet som avgör. Han (Neville) är ganska mycket mer känd än Peter, även om Peter har ett förflutet i… något lag. Nej, för mig är det konstigt.

Fifas gala ”The Best” arrangeras 23 september i Milano. Enda svensken med vinstchans är Hedvig Lindahl.

Laddar Matchlista
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.