Beskedet i natt – klubben utesluts

Bury FC:s fans i tårar efter mardrömmen

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Det fanns hopp in i det sista.

Men i natt kom mardrömsbeskedet:

Bury FC går i konkurs och utesluts ur den engelska ligafotbollen.

Klubben, som funnits i 134 år, hade tisdagen på sig att hitta en ny ägare. Och mycket talade för att det skulle lösa sig. Företaget C&N Sporting Risk hade långt gångna planer på att kliva in som ny ägare, men en och en halv timme före deadline drog de sig ur.

”Vi gjorde en punktlista med de viktigaste kriterierna gällande klubbens ekonomiska tillstånd som behövde uppfyllas för att vi skulle känna oss bekväma med att gå vidare med övertagandet. Komplexiteten i flera av de här punkterna eskalerade och fortsatte att eskalera (närmare deadline). Det är därför vi, tyvärr, har bestämt oss för att inte gå vidare. Det var ett tufft beslut”, skrev C&N Sporting Risk i ett uttalande.

1 av 4 | Foto: CARL RECINE / TT NYHETSBYRÅN

Beskedet vid midnatt

Vid midnatt meddelade ligaorganisationen EFL att Bury FC, som på senare år huserat i League One (tredjedivisionen) , kastas ut från den engelska ligafotbollen.

– Det här är tveklöst en av de mörkaste dagarna i ligans moderna historia. EFL har jobbat med alla tänkbara medel för att förhindra den här utgången och det är med tunga hjärtan vi tvingas konstatera att vi kommit till det här beslutet, säger EFL:s vice ordförande Debbie Jevans i ett uttalande.

Fansen i tårar

Mängder av supportrar befann sig under tisdagskvällen vid arenan Gigg Lane och när beskedet kom möttes det av såväl sorg som ilska, rapporterar BBC.

Även Bolton Wanderers riskerar uteslutning ur ligasystemet. Klubben, som spelade i Premier League så sent som säsongen 2011/12, har fått 14 dagar på sig att hitta en lösning på sina ekonomiska problem.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.