Hjälte med drömfrispark – sågade insatsen

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN

FOTBOLL

Återkomst efter skada.

Då såg Viktor Elm till att Kalmar undvek förlust – med ett läckert frisparksmål.

– Man siktar väl alltid där den hamnar ungefär, säger Elm efter 1–1-krysset mot Örebro.

Kalmar FF var bokstavligen på väg att bli straffat i hemmamatchen mot Örebro.

För krislaget som ligger på kvalplats i allsvenskan fick först en straff tilldömd mot sig efter 65 minuters spel. Carlos Strandberg slog den till vänster om Lucas Hägg-Johansson – som sträckte sig till fullo och lyckades rädda.

25-åringen omkramad hjälte då, men tio minuter senare var det han som orsakade en straff till för ÖSK. Kevin Wright petade bollen förbi sig, gick ner i gräset efter duell med målvakten och domaren pekade mot straffpunkten.

Trots att han missade den första i matchen ställde sig Strandberg vid elvameterspunkten igen. Denna gång bytte han hörn, åt det hållet slängde sig även Hägg-Johansson men den här straffen var ännu bättre slagen och 1–0 till gästande Örebro.

– Det är klart att alla vill skjuta straffar även om man missar, säger Strandberg till C More.

Elm med läckert frisparksmål

Kalmar höjde sedan sin grundplacering på planen för att få fram ett kvitteringsmål. Och med det tvingades Örebro försvara tätare, och straffsparksfixaren Wright drog på sig en frispark i ett väldigt intressant läge – i synnerhet om någon i laget har en vass vänsterfot.

Och det har Kalmars Viktor Elm, som var tillbaka efter att ha missat två matcher på grund av knäskada. Ett skruvat skott perfekt över muren som letade sig in någon centimeter innanför stolpen. Kvitterat efter Elms drömfrispark.

– Det är som vanligt, man siktar väl alltid där den hamnar ungefär, och det är väl tur att den gick in den här gången. Det var inte första frisparksmålet och förhoppningsvis inte sista heller, säger Kalmars lagkapten till C More.

1–1 efter Elms första allsvenska mål sedan 1–0-vinsten mot Helsingborg den elfte maj, det var även senast som Kalmar vann i allsvenskan. Laget har efter oavgjorda resultatet mot Örebro elva raka matcher utan trepoängare.

– Vi får vara nöjda med en poäng, vi gör inte någon särskilt bra match egentligen. Det känns lite segt, vi har ingen fart i det, säger Elm.

Laddar Matchlista
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.