Publicerad 2019-12-08

Sebastian Andersson, 28, är glödhet.

Han gjorde båda målen i Union Berlins 2–0-seger mot Köln.

– Han gjorde ett väldigt bra jobb i dag, säger tränaren Urs Fischer.

1-0-målet kom i den 33:e minuten. Föga förvånande gjordes det med pannan, vilket är signifikativt för Andersson. Statistik visar nämligen att han är bäst i hela Bundesliga på huvudet. Han har vunnit över 100 luftdueller, vilket är överlägset mest av samtliga spelare.

– Jag känner mig stark i närkamper, sa han till Fotbollskanalen tidigare i veckan.

Åttonde målet

I den 50:e minuten ökade Andersson på sin målskörd. Han kom loss i djupled, rundade målvakten och rullade in 2-0 för sitt Union Berlin. Det var den svenske landslagsanfallarens åttonde mål för säsongen.

Då kostade Bundesligas officiella Twitterkonto på sig att skoja till det en aning:

Sebastian Andersson gör mål – med foten”.

Hyllas av tränaren

Efter matchen hyllas han av tränaren Urs Fischer.

– Han var outtröttlig på planen och hade många dueller. Han var viktig för oss för balansen i matchen och kunde fördela bollar. Han gjorde ett väldigt bra jobb i dag, säger till lokaltidningen Berliner Morgenpost enligt Fotbollskanalen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se